◀️فیلترینگ تلگرام و دینامیک سیستم اقتصادی اجتماعی

◀️فیلترینگ تلگرام و دینامیک سیستم اقتصادی اجتماعی
✍🏻خشایار قدیری نژاد


✏️اگر با دقت به پیام رسان تلگرام نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که تلگرام بجز رسالت پیام رسانی، رسالت مهم دیگری نیز دارد و آن چیزی نیست جز پلتفرم کسب و کار بودن. عده زیادی محصولات و خدمات کوچک خود را در کانال ها و گروه های تلگرامی شهر شان تبلیغ می کنند و عده زیادی خدمات و محصولات مورد نیاز خود را از بین تبلیغات تلگرامی انتخاب می کنند و به این شکل بازاری دوسویه شکل می گیرد.

✏️مهم ترین ویژگی پلتفرم های کسب و کار چگالی است. چگالی یعنی این که بیشترین مشتریان پلتفرم (پیام رسان ها) که در بحث ما تمام مردم ایران می باشند در کدام پیام رسان فعال هستند. با اختلاف بسیار زیاد مردم ایران تلگرام را انتخاب کرده اند. سوال مهم این است که بعد از فیلترینگ تلگرام این چگالی به سمت کدام پیام رسان می رود تا این بازار دوسویه دوباره شکل بگیرد.

✏️با توجه به اتفاقات دی ماه 96 و فیلترینگ موقت تلگرام، تقریباً اکثر مردم در تلگرام باقی مانند و با در نظر نگرفتن دینامیک های سیستم، مردم زیادی فیلتر شکن دار شدند.

✏️اما بزرگترین ضربه از فیلترینگ تلگرام را کسب و کارهای کوچک و خانوادگی خواهند خورد. مغازه داری که توان اجاره میلیونی بیلبورد در شهر را نداشت و آن را با هزینه ای کمتر از 100هزار تومان در کانال تلگرامی شهرش تبلیغ می کرد، یعنی جایی که چگالی خوبی داشت و بیشتر مردم شهر در آنجا حضور داشتند. خانواده های زیادی که بجای فروش تولیدات خانگی خود نظیر مواد غذایی (عسل، ترشی، لبنیات و...) و صنایع دستی در کنار خیابان، آن ها را در تلگرام عرضه می کردند.

🆔 @modirtamin💯