✴️ مشکلات سامانه ثبت سفارش تمامی ندارد.. ▫️تخصیص ارز بانکی

✴️ مشکلات سامانه ثبت سفارش تمامی ندارد

▫️▫️بر اساس برخی اطلاعات واصله با تغییرات انجام شده در این سامانه روش ثبت سفارش از لحاظ تخصیص ارز به سه دسته تقسیم شده است :
▫️تخصیص ارز بانکی
▫️تخصیص ارز در سامانه نیما
▫️تخصیص ارز از طریق صادرات

▫️برای همه کالاها تخصیص ارز بانکی انجام نمی شود و فقط برای برخی کالاها تخصیص ارز انجام می شود مشخص نیست چگونه این کالاها انتخاب می شود لذا واردکنندگان سردرگم شده اند.

▫️ممکن است در یک پروفرما چند قلم کالا، فقط یک قلم کالا مشمول ارز دولتی شود

▫️تعرفه های هر ردیف کالا بايد در سامانه وارد تا مشخص شود كه مشمول كدام گروه كالاي تخصیص ارز هست!
و در صورت متفاوت بودن گروه کالایی اقلام یک پروفرما، درخواست کننده باید پروفرما را تفکیک و مجددأ درخواست ثبت سفارش نماید و شاید وقتی دیگر؟!

▫️از طرف دیگر بانك هاي عامل فقط نقش واسطه بين مشتري و بانك مركزي را بازي مي كنند و فقط كارمزد اخذ می‌کنند و هیچ گونه اطلاعي از نحوه ي تخصيص ارز و سرنوشت ثبت سفارش به متقاضی نمی دهند و پاسخگو نیستند.

▫️▫️نتیجه این سردرگمی ها چیزی جز خود تحریمی نیست.

▫️با توجه به تجربیات سال های 90 تا 95 بنظر میرسد با بازگشت گروه بندی کالاهای وارداتی و اطلاع رسانی صحیح می توان از یک خود تحریمی و فشار به واحد های تولیدی جلوگیری نمود.

▫️همچنین با اجرای مواد 16 قانون مقررات صادرات و واردات و ماده 30 آیین نامه اجرایی آن ( بررسی ارزش کالا در زمان ثبت سفارش بر اساس سوابق گمرک) و توجه به احتمال افزایش بیش بود (گران نمایی) ارزش در اسناد خرید در گمرکات اجرایی می‌تواند از درخواست های بی مورد ثبت سفارش و خروج احتمالی ارز از کشور جلوگیری نمود.

📝 رسول کوهستانی پزوه

🆔 @modirtamin💯