📢📢📢گزارش تفصیلی گمرک در خصوص سهم کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مصرفی از واردات ایران

📢📢📢گزارش تفصیلی گمرک در خصوص سهم کالاهای سرمایه ای، واسطه ای و مصرفی از واردات ایران

📢📢سهم 16 درصدی کالاهای مصرفی از کل واردات ایران در سال 1395

🔸گمرک ایران در گزارشی تفصیلی بر اساس استانداردهای بین المللی سهم واردات ایران از کالاهای سرمایه ای، واسطه ای و مصرفی را اعلام کرد.

◀️استانداردهای بین المللی در طبقه بندی کالاهای سرمایه ای ،واسطه ای و مصرفی

🔸طبقه ­بندی نظم بخشیدن منطقی به داده ­ها یا اطلاعات موجود است. به طوری که یک یا چند صفت مشخص از موارد موجود، مد نظر قرار گرفته و چارچوبی معنادار به منظور دسته ­بندی داده ­ها و اطلاعات موجود ارایه می­ شود. در راستای انجام طبقه­ بندی­ های اقتصادی- اجتماعی که در زمره طبقه­ بندی­ های مرجع قرار می­ گیرند، نهادهای بین­ المللی نظیر سازمان ملل متحد، سازمان بین­ المللی کار، صندوق بین­ المللی پول، سازمان جهانی گمرک و سایر نهادهای مشابه، با توجه به اهداف مورد نظر خود، به ارایه انواع طبقه ­بندی­ پرداخته ­اند. بخشی از طبقه ­بندی­ های انجام ­شده در حوزه اقتصاد، به طبقه­ بندی محصولات تولیدی باز می ­گردد که در همین راستا نیز چندین تقسیم ­بندی، توسط نهادهای مرتبط ارایه شده است. یکی از این دسته ­بندی­ ها، طبقه­ بندی استاندارد بین­ المللی کلیه رشته فعالیت­ های اقتصادی (ISIC) است.
این نوع طبقه ­بندی، مرجع بین ­المللی طبقه­ بندی فعالیت­ های تولیدی بوده و چارچوبی جامع است که از طریق آن، داده ­های اقتصادی گردآوری شده و در ساختاری مناسب به منظور تحلیل اقتصادی، تصمیم­ گیری و سیاستگذاری مورد استفاده واقع می ­شوند.

🔸با توجه به مطالب فوق ، نحوه مصرف کالا ها در داخل کشور بر اساس جدول داده ستانده مرکز آمار ایران و میزان مصرف خانوار، میزان مصرف به منظور تولید کالا در صنایع تولیدی بر اساس اطلاعات موجود در وزارتخانه های مرتبط نظیر وزارت جهاد و کشاورزی ، بازرگانی، صنعت ، معدن و تجارت، بانک مرکزی ... احصاء و بر همین اساس سهم کالا های وارداتی در هر گروه تعیین گردیده است .

🔸به طور مثال، «دانه گندم خوراکی»، به طور 100% کالای واسطه ­ای محسوب شده که به عبارتی به طور خام و به شکل اولیه مورد مصرفی نبوده و پس از طی فرآیندهایی تغییر کاربری می­ یابد. بیشترِ کالاهایی همچون «محصولات شیمیایی»، «کودها»، «چدن، آهن و فولاد» و ... در این دسته قرار دارند. کالاهای مصرفی نیز، کالاهایی هستند که بی­ واسطه و به طور مستقیم مورد مصرف قرار می ­گیرند، مانند «پوشاک»، «خوراکی ها»، «زیورآلات»، «گوشت» و.... در مقابل، کالاهایی مانند «حیوانات زنده مانند اسب برای مولد نژاد»، «ماشین ­آلات و دستگاه­های برقی»، «وسائط نقلیه هوایی» در گروه کالاهای سرمایه ­ای قرار دارند. برخی کالاها نیز، از هر یک از دو یا سه گروه کالایی سهم دارند.

◀️ میزان «واردات» کالاهای سرمایه ای،واسطه ای و مصرفی در سال 1395

🔸 میزان واردات کشور در سال 1395 بالغ بر 33,399 هزارتن و به ارزش 43,684 میلیون دلار بوده است. از این میزان واردات بالغ بر 28,028 میلیون دلار با سهم ارزشی 64.16 درصد به کالاهای واسطه­ ای،8,524 میلیون دلار با سهم ارزشی 19.51 درصد به کالاهای سرمایه ­ای و حدود7,131 میلیون دلار با سهم ارزشی 16.32 درصد به کالاهای مصرفی اختصاص داشته است.

👇👇👇👇👇
@modirtamin