📑📑 📑 نگاهی اجمالی به عملکرد اقتصادی دولت در سال ۹۵

📑📑 📑 نگاهی اجمالی به عملکرد اقتصادی دولت در سال 95

💢 تجارت خارجی: عدم پیگیری مجدانه اجرای پیمان‌های پولی دوجانبه

✅ صادرات غیرنفتی کشور در 11 ماهه اول سال 1395 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، از نظر ارزش دلاری تقریبا ثابت مانده است. این در حالی است که این متغیر از نظر وزنی، 32.49 درصد رشد را تجربه کرده است. متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در این دوره ۳۴۴ دلار بوده که به نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴.۴ درصد کاهش داشته است. به عبارت دیگر، حتی تکنولوژی تولیدات صادرات محور کشور نیز در سال 1395 وضعیت خوبی نداشته و ارزش‌آفرینی آنها کاهش یافته است.

✅ میزان واردات کشور در 11 ماهه اول سال 1395 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، از نظر ارزش دلاری 3.47 درصد و از نظر وزنی 3.97 درصد کاهش را تجربه کرده است. متوسط هر تن کالای وارداتی ۱280 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۷.۷۴ درصد در ارزش دلاری افزایش داشته است. به عبارت دیگر، تکنولوژی‌های صادرکننده به ایران ارزش‌آفرینی بالاتری را تجربه کرده‌اند.

✅ عمده صادرات غیر نفتی کشور طی ۱۱ ماهه اول سال ۱۳۹۵ به کشورهای چین (حدود ۱۹ درصد و به ارزش 7.298 میلیون دلار)، امارات متحده عربی (حدود ۱۶ درصد و به ارزش 6.141 میلیون دلار)، عراق (حدود ۱۴ درصد و به ارزش 5.514 میلیون دلار)، ترکیه (حدود 8 درصد و به ارزش 2.958 میلیون دلار) و جمهوری کره (حدود ۷ درصد و به ارزش 2.691 میلیون دلار) بوده است. به عبارت دیگر بیش از ۶۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور در این ۱۱ ماه به مقصد این پنج کشور ارسال شده است.

✅ پنج کشور عمده طرف معامله در واردات بر اساس ارزش طی ۱۱ ماهه نخست سال ۱۳۹۵ به ترتیب عبارتند از: چین (حدود ۲۴.۴ درصد و به ارزش 9.373 میلیون دلار)، امارات متحده عربی (حدود ۱۵ درصد و به ارزش 5.797 میلیون دلار)، جمهوری کره (حدود 8 درصد و به ارزش 3.027 میلیون دلار)، ترکیه (حدود ۶ درصد و به ارزش 2.389 میلیون دلار) و آلمان (حدود ۶ درصد و به ارزش 2.170 میلیون دلار).

✅ با توجه به اینکه کشورهای چین، امارات، کره و ترکیه هم جزء 5 کشور اول صادر کننده به ایران و هم جزء 5 کشور اول وارد کننده محصولات غیرنفتی از ایران هستند، حداقل 18 میلیارد دلار از مبادلات تجاری کشور (بیش از 45 درصد از تجارت غیرنفتی کشور) را می‌شد با استفاده از پیمان‌های پولی دوجانبه با این کشورها پوشش داده و اثر تحریم دلار را تا حدی خنثی نمود. پتانسیلی که هیچ‌گاه بالفعل نشد.
🌐 جهان صنعت

👇👇👇👇
@modirtamin