✴️ فعالان صنعت نساجی خواستار اصلاح نرخ پایه صادراتی تولیدات شدند

✴️ فعالان صنعت نساجی خواستار اصلاح نرخ پایه صادراتی تولیدات شدند

▫️مجید نامی، عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: واردات پوشاک از آغاز امسال ممنوع شد، بر این اساس بازار داخلی جذاب تر شده و بیشتر تشنه پوشاک ایرانی است.

▫️همه این شرایط به محدودیت صادرات منجر شد؛ با این حال در سال های گذشته آمار سالیانه 40 میلیون تا 60 میلیون دلاری صادرات پوشاک به ثبت رسید که رقم بالایی نیست.

▫️برپایه بخشنامه بانک مرکزی همه صادرکنندگان به ارائه تعهدنامه برگشت ارز مکلفند و بانک مرکزی مکلف است فقط برای واردات کالا و خدمات صادرکنندگانی تامین ارز کند که چگونگی بازگشت ارز آنها به چرخه اقتصادی کشور مطابق ساختار تعیین شده در دستورالعمل این بانک باشد.

▫️در دوران دولت های نهم و دهم برای بالا نشان دادن ارزش صادرات، نرخ های پایه صادراتی از سوی گمرک بالا و بیش از ارقام واقعی در نظر گرفته می شد؛ صادرکنندگان نیز برای برخوردار شدن از جوایز صادراتی یا معافیت های مالیاتی به این موضوع روی خوش نشان داده و اعتراضی نداشتند. به این ترتیب آمار سالیانه 40 میلیون تا 60 میلیون دلاری صادرات پوشاک نیز واقعی نبود و شاید نصف این ارقام صحیح باشد.

▫️امروز که موضوع برگرداندن ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما مطرح شده، بازرگانان و صادرکنندگان واقعی شدن نرخ های پایه صادراتی را خواستارند.

▫️بیشتر صادرکنندگان پوشاک ارز حاصل از صادرات را صرف واردات مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز می کنند و باقیمانده را به صورت حواله یا اسکناس به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز می فروشند.

🆔 @modirtamin 💯