💥 تفاهم‌نامه گمرک و سازمان ملی استاندارد برای ارائه تسهیلات به صادرکنندگان و واحدهای تولیدی

💥 تفاهم‌نامه گمرك و سازمان ملي استاندارد براي ارائه تسهيلات به صادركنندگان و واحدهاي توليدي

👈تفاهم ‌نامه جديد ميان گمرك و سازمان ملي استاندارد با هدف ارائه تسهيلات بيشتر به صادركنندگان و واحدهاي توليدي به امضاي مسعود كرباسيان رئيس‌كل گمرك ايران و نيره‌ پيروزبخت رئيس سازمان ملي استاندارد رسيد.
متن كامل اين تفاهم‌نامه به شرح زير است:

👈در اجراي سياست‌هاي كلان اقتصاد مقاومتي و قانون اصلاح قوانين و مقررات سازمان ملي استاندارد ايران و در راستاي اجراي مواد 62 و 70 قانون برنامه پنجم توسعه و ماده 38 قانون رفع موانع توليد رقابت‌پذير و ارتقاي نظام مالي كشور و به‌منظور تسريع و تسهيل در امر صادرات و واردات به‌ويژه حمايت از توليدكنندگان داخلي اين تفاهم‌نامه بين سازمان ملي استاندارد ايران با نمايندگي سركار خانم نيره پيروزبخت (كه از اين پس سازمان ناميده مي‌شود) و گمرك جمهوري اسلامي ايران با نمايندگي آقاي مسعود كرباسيان (كه از اين پس گمرك ناميده مي‌شود) به امضاء مي‌رسد.

✅ماده 1- هدف
هدف از انعقاد تفاهم‌نامه تسريع و تسهيل در صدور مجوزهاي لازم با رعايت اعمال نظارت‌هاي كيفي جهت كالاهاي مشمول استاندارد اجباري براي واردات و صادرات و به تبع آن روان‌سازي انجام تشريفات گمركي مي‌باشد.

✅ماده 2- موضوع
استفاده بهينه و مؤثر از توانمندي‌هاي اجرايي، اهرم‌ها و اختيارات قانوني طرف‌ها در امور زير:

👈2-1- صادرات
امكان صدور كالاها بدون نياز به اخذ مجوز موردي از سازمان درخصوص:
2-1-1- صادركنندگان داراي گواهي صادركننده برتر از سازمان
2-1-2- كالاهاي داراي پروانه كاربرد علامت استاندارد معتبر
2-1-3- بهره‌گيري از توان شركت‌هاي بازرسي تأييد صلاحيت شده سازمان با رعايت ضوابط و مقررات مرتبط

👈2-2- واردات
امكان ورود كالاها، بدون نياز به اخذ مجوز موردي از سازمان درخصوص:

🔅2-2-1- واحدهاي توليدي كه مستقيماً به موجب بند "ت" از ماده 38 قانون رفع موانع توليد رقابت‌پذير و آيين‌نامه آن مبادرت به واردات مواد اوليه و تجهيزات حدواسط و اجزاء قطعات ماشين‌آلات خط توليد در حد نياز سالانه آنها و مشمول استاندارد اجباري مي‌نمايند، پس از اخذ يكبار مجوز از سازمان استاندارد مي‌توانند در موارد بعدي با ارائه گواهي‌نامه ثبت مواد اوليه / حد واسط (همان كالا با همان مشخصات) پس از تأييد سازمان بدون نياز به اخذ مجوز جديد با رعايت ساير مقررات كالاي خود را وارد نمايند.

🔅2-2-2- شركت‌هاي بازرگاني صرفاً با ارائه قرارداد بين شركت و واحد توليدي با تاريخ قبل از ثبت سفارش مي‌توانند مبادرت به واردات كالاهاي يادشده نمايند.
تبصره 1: مدت اعتبار گواهي‌نامه مذكور دو سال از زمان صدور مي‌باشد.
تبصره 2: كالاهايي كه از نظر ايمني و بهداشت حائز اهميت بوده و فهرست آنها توسط سازمان اعلام مي‌گردد از شمول تسهيلات فوق‌الذكر مستثني مي‌باشند.
تبصره 3: به لحاظ نمونه‌برداري و كنترل تصادفي و تمديد و يا عدم اعتبار گواهي‌نامه كالاهاي مذكور توسط سازمان و انجام فرآيند قانوني صدور گواهي ارزيابي انطباق، ارسال مستندات مربوط به هر محموله و تأييد سازمان الزامي مي‌باشد.

🔅2-2-3- واحدهاي توليدي كه مستقيماً كالاهاي سرمايه‌اي و ماشين‌آلات خط توليد خود را با تأييد دستگاه ذي‌ربط وارد نمايند.

🔅 2-2-4- كالاهاي ورود موقت (مشمول استاندارد اجباري) به تشخيص گمرك مطابق مندرجات مواد 50 و 51 قانون امور گمركي از شمول كنترل و نظارت سازمان معاف مي‌باشند.
تبصره: در صورت تبديل ورود موقت كالا به ورود قطعي، اگر كالاي اوليه تبديل به محصول نهايي نشده باشد بايستي از سازمان استاندارد گواهي انطباق اخذ نمايد.

🔅 2-2-5- كالاهاي غيرتجاري به تشخيص گمرك به استناد تبصره ذيل بند 1 ماده 10 آيين‌نامه اجرايي مقررات صادرات و واردات از شمول كنترل و نظارت سازمان معاف مي‌باشد.

🔅 2-2-6- بهره‌گيري از توان شركت‌هاي بازرسي تأييد صلاحيت شده سازمان با رعايت ضوابط و مقررات مرتبط

💥💥 ادامه در پست های آتی

👇👇👇👇👇
https://t.me/modirtamin