📢📢📢در نشست تخصصی سرپرست گمرک ایران با صادر کنندگان مطرح شد:

📢📢📢در نشست تخصصی سرپرست گمرک ایران با صادر کنندگان مطرح شد:

جزئیاتی از مهمترین مشکلات صادرکنندگان / قدردانی از همراهی و همکاری گمرک با صادرکنندگان

◀️دومین نشست تخصصی صادرکنندگان غیر نفتی با حضور سرپرست گمرک ایران، مسئولان و مقامات سازمان های همجوار و صادرکنندگان غیر نفتی بخش خصوصی برگزار شد.

◀️جلسه ای که فرود عسگری سرپرست گمرک ایران ، به دنبال مسائل مطرح شده در نخستین نشست و با هدف گفت و گوی رو در رو برای حل هر چه سریعتر مشکلات صادرکنندگان غیر نفتی به ویژه روسیه و قطر پای مسئولین و مقامات سازمان های همجوار را به این نشست باز کرد. عسگری از برخی مدیران و معاونین سازمان ها ، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشاورزی، سازمان توسعه تجارت، انجمن های مرتبط با حمل و نقل خواست تا با حضورشان برای حل مشکلات صادرکنندگان غیرنفتی چاره جویی کنند.

◀️سرپرست گمرک ایران در این نشست تمرکز بر صادرات غیر نفتی به قطر و روسیه را در حال حاضر مهم ترین موضوع برای صادرکنندگان غیر نفتی دانست و گفت: شرایط باید برای صادرکنندگان ما فراهم شود و ما نباید اجازه دهیم رقبای ما بازارهای این کشور را فتح کنند. او به صادرکنندگان و مسئولین وزارتخانه ها و سازمان های حاضر در جلسه یاد آوری کرد باید از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببریم و از تجربه های گذشته درس گرفته و زمان را از دست ندهیم.

◀️سرپرست گمرک ایران به مزیت های صادراتی ایران به قطر اشاره کرد و گفت: ایران در حوزه مصالح ساختمانی و کشاورزی ظرفیت قابل توجهی برای صادرات به قطر دارد و گمرکات بوشهراز آنجا که کوتاهترین مسیر را به این کشور دارد می تواند مرکز صادرات ایران به قطر باشد. فرود عسگری ایرانیان مقیم قطر را دیگر پتانسیل برای تسریع بخشیدن به این فرآیند عنوان کرد و گفت: هموطنان ما در قطر از طبقه ثروتمند و توانمند این کشور هستند و می توانند برای استفاده هر چه بهتر از این فرصت با ما مشارکت و همکاری کنند.

💢راه هموار گمرک برای صادرات

◀️رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در این نشست با تشکر از سرپرست گمرک ایران برای برگزاری نشست تخصصی صادرات کنندگان به روسیه و قطر، از گمرک به عنوان یکی از معدود سازمان هایی نام برد که با عملکردی فراجناحی تمام تلاشش را برای حل مشکلات صادرکنندگان به کار بسته و همکاری کامل با صادرکنندگان دارد، گفت: هیچ مانعی از سوی گمرکات با الکترونیکی شدن صادرات برای ما وجود ندارد ومشکلات و چالش های ما خارج از این نهاد و با دیگر سازمان هاست. این فعال اقتصادی از مشکلات حوزه حمل و نقل و بالا بودن هزینه ها در این حوزه انتقاد کرد که گلایه اغلب صادرکنندگان غیر نفتی بود. حسین نورانی گفت: دولت باید برای بهبود وتکمیل زیرساخت های حمل و نقل آستین بالا زده و آنها را تجهیز کند. او در این باره گفت: اگر توسعه صادرات اولویت کشور ماست، باید هواپیمای کارگو داشته باشیم .

💢معاون دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در تایید صحبت های صادرکنندگان هزینه های حمل و نقل در کشور را بالا دانست و گفت: گمرک در خصوص تسهیلات به روسیه و ایجاد کریدور سبز گمرک ، از تمامی امکاناتش برای ایجاد تسهیلات استفاده کرده و این تسهیلات را در اختیار صادر کنندگان قرار داده است، اما بالا بودن هزینه های حمل و نقل ، رقابت پذیری صادرکنندگان ما را کاهش داده و تنها 4 درصد از آنچه تولید می کنیم صادر می شود.

💢شاهرخ شجری گفت: ما به 4000 کامیون یخچالدار نیاز داریم در حالی که هم اکنون 500 کامیون در اختیار داریم و این کمبودها باعث شده است صادرکنندگان نتوانند از تسهیلات ایجاد شده به درستی استفاده کنند. وی گفت: ما باید اجازه دهیم کامیون های خارجی و کانتینرهای دست دوم وارد شوند تا شرایط حمل و نقل تغییر کرده و با کاهش هزینه های حمل و نقل صادرکنندگان ما امکان رقابت داشته باشند. شجری حمایت دولت و تدوین برنامه های بلند مدت را ، برای ایجاد زنجیره های صادراتی ضروری دانست.

💢طرح های مردم محور و پائین آمدن کیفیت کالاهای صادراتی

◀️سید مظفر عبداللهی مدیرعامل کشت و صنعت روژین تاک نیز مانند دیگر صادرکنندگان شرکت کننده در این نشست بر بالا بودن هزینه های حمل و نقل تاکید کرد و ضمن اشاره به تسهیلات قابل توجه ایجاد شده از سوی گمرک ، در تشریح دیگر چالش های صادرات گفت: متاسفانه در صادرات به کیفیت کمتر توجه می شود و ما اجازه می دهیم هر کالایی با هر کیفیتی از کشور خارج شده و علاوه بر این کیفیت برخی کالا ها دریک بازه زمانی صادرات، تغییر کرده و کاهش پیدا کند. متاسفانه این طرح هایی که با عنوان مردم محور مطرح می شود، خانمان براندازاست و همین نگاه باعث شد ما در بازار روسیه کم رنگ ظاهر شویم .
@modirtamin💯
👇👇👇