ترفند کاهش هزینه

ترفند کاهش هزینه

اگر در شرکتتان محصولی با کیفیت بالا تولید می کنید ؛ اگر قصد رقابت جدی با سایر رقبا را دارید ؛ اگر سودآوری شرکتتان در حد مطلوبی نیست و اگر در بحران مالی قرار دارید ، ادامه مطلب را مطالعه نمایید تا شما را با یکی از ترفند های مدیریتی آشنا کنیم تا به کمک آن بر شماری از مشکلات که بر سر راهتان قرار گرفته مقابله کنید.

ترفند کاهش هزینه

ابتدا از واحد حسابداری درخواست نمایید تا فهرستی از کلیه هزینه های شرکت را بر حسب تفکیک هر واحد سازمانی به شما ارائه نماید . در مرحله دوم به همراه مدیر مالی شرکت ، به بررسی هزینه ها پرداخته و هزینه های جاری واحدهای شرکت را جداگانه طبقه بندی نمایید ( به عنوان مثال واحد فروش ، خدمات پس از فروش ، تولید و …) .

در مرحله سوم مدیر هر بخش را بطور جداگانه به دفتر خود دعوت کنید و به بررسی تک تک هزینه های مربوط به آن واحد و بررسی اینکه آیا می توان از میزان آن کم نمود و یا حذف کرد جلساتی برگزار نمایید . در مرحله چهارم می بایست روزی حداقل ۲ ساعت از وقت خود را در یکی از واحد های شرکت سپری کنید و یا به طور نا محسوس زیر نظر بگیرید تا از نزدیک از نحوه ایجاد هزینه ها در آن واحد مطلع شوید ؛ در این شرایط بهتر می توانید بر روی هزینه های شرکت کنترل نمایید .

به دنبال راه هایی جهت افزایش کارایی کارکنان خود باشید . اطلاعاتی از میزان هزینه های سایر رقبایتان بدست آورید . به هیچ عنوان کیفیت محصولات خود را جهت صرفه جویی در هزینه ها کاهش ندهید . روش های اجرای کار را استاندارد کنید تا هزینه ای صرف انجام کارهای اضافی نگردد . از سرپرستان شرکت بخواهید بطور پیاپی و مفصّل ، گزارشی از نحوه انجام کار واحد خود به شما ارائه دهند .

امروزه بسیاری از شرکت های مطرح جهان از این استراتژی استفاده می کنند که از آن می توان به شرکت هواپیمایی دلتا و شرکت کامپیوتری کام پک که در زمره شرکت های موفق جهان به شمار می روند اشاره نمود .

شرکت هواپیمایی دلتا

هواپیمایی دلتا از جمله شرکت هایی است که با استفاده از استراتژی کاهش هزینه توانست از بحران مالی که گریبان گیر شرکت شده بود رهایی یابد . تا قبل از سال ۱۹۹۰ شرکت هواپیمایی دلتا در صنعت هواپیمایی جهان یکّه تازی می نمود . هیچ مسافری از خدماتی که این شرکت در حمل و نقل مسافرین ارائه می نمود ناراضی نبود ؛ از هر مسافری که نظر سنجی می شد مسافرت با شرکت هواپیمایی دلتا را سفری رویایی و خاطره انگیز معرفی می نمود .

اما با ورود شرکت های رقیب به عرصه رقابت ، هواپیمایی دلتا با کاهش فروش بلیط های خود مواجه شد و به یک باره دچار زیان جدّی گردید . مدیریت شرکت با بررسی اوضاع به این نتیجه رسید که برای افزایش فروش می بایست قیمت ها را کاهش دهد و این امر برابر با نابودی شرکت بود زیرا هزینه تمام شده هر بلیط بسیار بالا بود . در آوریل ۱۹۹۴ مدیر عامل شرکت اعلان کرد که تصمیم دارد هزینه ها را به میزان ۲ میلیارد دلار کاهش دهد !! او ۱۱ تیم تشکیل داد و هر یک مسئول این بود تا هزینه های واحد خود را به طور چشمگیری کاهش دهد .

از نتایج این فعالیت می توان به کاهش ۴۰۰ میلیون دلاری در بخش بازاریابی و کاهش ۳۱۰ میلیون دلار از هزینه های اداری اشاره کرد ! برای تمامی کارکنان شرکت ، کلاسهای آموزشی مهارت های کار تیمی برگزار شد و در پی آن ۲۳ % از مشاغل ادغام گردید و منجر به کاهش قابل توجهی از هزینه ها گردید .

در اقدام نهایی ، مسیر های پرواز از نو تعیین گردید و مشارکت های جدید و مبتکرانه با برخی از شرکت ها بوجود آمد که باعث کاهش هزینه های مربوط به جابه جایی وسایل مسافر (کیف دستی و چمدان) و نگهداری آن شد . در نهایت ، مدیریت تصمیم گرفت قیمت بلیط های خود را کاهش دهد بدون اینکه اندکی از کیفیت ارائه خدمات خود بکاهد .

امروزه شرکت هواپیمایی دلتا در صدر سودآور ترین شرکت های آمریکایی قرار دارد و رمز موفقیت خود را در استفاده از این تکنیک مدیریتی می داند.

نویسنده:رضا اصغریان

🆔 @modirtamin💯