روش مقایسه قیمت‌های اخذ شده و انتخاب بهترین تامین کننده به چه ترتیب است؟

روش مقایسه قیمت‌های اخذ شده و انتخاب بهترین تامین کننده به چه ترتیب است؟

پس از اخذ تمامی قیمت‌ها از فهرست تامین کنندگان مجاز ضروری است تا مقایسه قیمتی بین تامین کنندگان مختلف داشته باشیم.

این هزینه‌ها شامل هزینۀ خودِ کالا (فوب کالا) و هزینه حمل (فریت) می‌باشد. لازم است تا قیمت‌ها در یک جدول درج گردد. لازم به ذکر است چنانچه قیمت‌های اخذ شده از منابع مختلف با ارزهای مختلف باشد همۀ آنها می‌بایستی به یک نرخ تبدیل شود. مثلاٌ دلار یا یورو اما تبدیل این واحدها به دلار و یورو اشکالی دارد و آن این است که نرخ تبدیل علیرغم تمامی دقت‌ها در داخل ایران با خارج ایران تفاوت دارد؛ بنابراین بهتر است تا نرخ مربوطه را به ریال تبدیل کنیم تا مقایسۀ نهایی بر مبنای نرخ داخل ایران انجام شود.

در حالت مقایسه قیمت‌های فوب شرکت‌های مختلف؛ ایشان قیمت حمل را نیز اعلام خواهند نمود و قیمت‌های اخذ شده بابت کرایه حمل از شرکت های حمل و نقل نیز در همین فرم درج خواهد گردید تا بتوان قیمت‌های فریت اعلام شده از سوی تامین کنندگان نیز با قیمت‌های اعلام شده از سوی شرکت‌های حمل و نقل به سادگی قابل مقایسه باشد. این است روش انجام کار، برای تمامی خریدها از تمامی منابع تائید شده در دسترس استعلام و قیمت مقایسه‌ای اخذ گردد. در واقع این یک کار نمونه‌برداری است و هر چه تعداد نمونه‌ها –استعلام‌ها- بیشتر باشد احتمال خطا کمتر خواهد بود.

در مقاطعی و در دوره‌هایی بدین روش عمل می‌کرده‌اند که قیمت‌های بسیار بالا و بسیار پایین در کل از گردونه رقابت و مقایسه خارج می‌شدند. در نهایت پی از تکمیل فرم ذیل و اخذ تائیدیه‌ها از افراد مسئول در این خصوص، ابن فرم تائید گردیده و در نهایت به تائید مدیریت عامل – یا بالاترین فرد مسئول در این خصوص- خواهد رسید. در سازمان‌های بزرگ فرمی به نام استعلام وجود دارد که طی یک کمیته به نام کمیته مناقصه خرید در خصوص انتخاب تامین کننده برتر اقدام خواهد گردید.
@amoozesh4estkhdam