📌واکنش دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق نسبت به توقف معاملات تجاری با اقلیم کردستان عراق

📌واکنش دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق نسبت به توقف معاملات تجاری با اقلیم کردستان عراق
سید حمید حسینی در گفت و گو با اقتصاد آنلاين:
🔹روزانه بیش از 2000 کامیون صادرات از طریق مرزهای مشترک ایران و عراق صورت می‌گیرد که 600کامیون از آن مربوط به صادرات به اقلیم کردستان است.
🔹در گذرگاه‌های این اقلیم بازرسی بین‌المللی نیست و نیاز به ویزا وجود نداشته است و تعرفه‌های گمرگی معقول‌تر وکمتر ار گمرگات عراق بوده است که این‌ها امتیازات بزرگی برای تجار بوده که تجارت را از گمرکات این اقلیم مانند پرویزخان، تمرچین و باشماق انجام دهند.
🔹صادرات کشور ما به این اقلیم بین 25تا 30درصد کل صادرات به عراق را تشکیل می دهد .
🔹بازار اقلیم کردستان برای ما به اندازه کل صادرات به ترکیه یا کل صادرات به کشورهای آسیای میانه ارزش دارد و همواره بازار خوبی برای ما بوده است.
🔹از طرفی با وجود همه همکاری‌های سیاسی و تجاری که از طرف ایران به دولت مرکزی عراق صورت می‌گیرد، کردها در روابط تجاری خود همواره بهتر از دولت مرکزی عمل کرده‌اند.
🔹دولت مرکزی عراق به تجار ما ویزای تجاری مدت‌دار مکرر می‌دهد ولی فقط 7روز تاجر می‌تواند اقامت کند و تاجر ناچار است هر 7روز یک بار عراق را ترک کند، ولی درباره اقلیم کردستان این گونه نیست.
🔹برخی شرکت‌ها ترجیح می دهند که مدیریت عملیاتی خود را در اقلیم کردستان قرار دهند و به همین دلیل هم اکنون بسیاری از تجار ما در این اقلیم مستقر هستند و به فعالیت مشغولند.
🔹چنان‌چه به درخواست دولت مرکزی عراق مبنی بر قطع روابط تجاری ایران و ترکیه با اقلیم عراق پاسخ مثبت داده شود این امر تبعات سیاسی و اقتصادی بسیاری به همراه خواهد داشت.
🔹در حال حاضر بخشی از سوریه نیز در دست کردهاست و با اقلیم کردستان نیز روابط دوستانه‌ای دارند و در صورت قطع روابط تجاری ایران و ترکیه اقدام به بازکردن مسیر جدیدی می‌کنند؛ بنابراین این تحریم ممکن است هیچ اثری بر این منطقه نداشته باشد و تنها سبب از بین رفتن برگ برنده و موقعیت تجاری ما با این منطقه شود.

@modirtamin💯