نقش شرکت‌های واسطه در زمان تحریم‌ها. بررسی مزایا و معایب آن

نقش شرکت‌های واسطه در زمان تحریم‌ها. بررسی مزایا و معایب آن

این بخش به زمانی برمی‌گردد که ما به عنوان خریدار موفق به خرید مستقیم از یک تامین کننده نباشیم - مثلاً در شرابط تحریم- و در واقع شرکت فروشنده آماده همکاری با ما به صورت مستقیم نمی‌باشد. یا آنکه سود ما در این باشد که به صورت مستقیم از تامین کننده خرید نشود!! خوب راه حل چبست؟

طبیعی است شرکت واسطه (یا همان Trader) توانایی اتصال بین خریدار و فروشنده را دارد؛ و این کار با دریافت درصدی پورسانت و یا کارمزد انجام خواهد گرفت.

اما شرکت واسطه یا همان Trader چه کاری بایستی انجام دهد؟

تریدر به استناد مشخصات دریافتی از خریدار نسبت به اخذ استعلام از تامین کننده اقدام می‌نماید؛ پس از اخذ قیمت نسبت به محاسبه هزینه‌های اضافی بابت واردات آن کالا به کشور خود اقدام می‌نماید. گویی تریدر –واسطه- تمایل به واردات آن کالا به کشور خود دارد چرا؟ زیرا در اکثر کشورها اگر شرکتی بخواهد نقش تریدر را بازی کند مجبور است تا کالای مربوطه را ابتدا به کشور خود وارد نماید وسپس نسبت به صادرات آن به کشور اصلی – خریداری که مصرف کننده نهایی آن کالا می‌باشد- اقدام نماید؛ بنابراین هزینه‌های مازادی که بر روی پروفرمای اخذ شده از تامین کننده اصلی می‌بایستی محاسبه و به پروفرمای خود جهت ارائه به خریدار اصلی – مصرف کننده- ارائه نماید از این قرار است:

1- هزینه فوب کالا که در هر صورت می‌بایست پرداخت شود.

2- هزینه حمل از تامین کننده به کشور تریدر (واسطه)

3- هزینه‌های اضافی بابت تخلیه در بنادر کشور تریدر – واسطه-

4- هزینه‌های اضافی بابت بارگیری در بندر کشور تریدر جهت انتقال بار از کشور تریدر به کشور خریدار اصلی یا همان مصرف کننده

5- البته در کشور تریدر هزینه‌های گمرکی پرداخت می‌شود که به محض صادرات این هزینه‌ها عودت می‌شود؛ بنابراین در این محاسبات نقش عمده‌ای ندارند.

6- هزینه حمل از کشور تریدر به خریدار و مصرف کننده اصلی

7- سود تریدر ناشی از این عملیات که می‌بایستی یه هزینه‌های قبلی اضافه شود.

8- به استناد تمامی هزینه‌های فوق تریدر (واسطه) می‌تواند نسبت به صدور پروفرما (پیش فاکتور) برای مصرف کننده اصلی یا همان خریدار اقدام نماید.

9- پس از محاسبۀ قیمت‌های فوق، این خریدار است که با مقایسه قیمت‌های خود نسبت به قیمت خرید مستقیم از تامین کننده بهترین حالت را انتخاب می‌کند.

10-بنابراین در این قسمت ما به محاسبه سود منطقی واسطه پرداخته و نسبت به آن با حساسیت محاسبات خود را دبل چک می‌کنیم.
@amoozesh4estekhdam
Parstejarat.rozblog.com