📄با دستور رئیس جمهور آبادان و خرمشهر سرانجام پس از چهار سال منطقه آزاد شدند.. متن کامل تفاهم نامه

📄با دستور رئیس جمهور آبادان و خرمشهر سرانجام پس از چهار سال منطقه آزاد شدند

متن کامل تفاهم نامه
به گزارش خبرنگار فیدوس سرانجام پس از چندین ماه کش و قوس با انتشار این توافق نامه تکلیف استقرار گمرک در خروجی مشخص شد، این اتفاق سرآغازی جدید برای آبادان و خرمشهر خواهد بود که در مطلبی جداگانه به آن می‌پردازیم.

بسمه تعالی

در اجرای دستور ریاست محترم جمهور مبنی بر سامان دهی و راه اندازی فعالیت در محدوده جدید منطقه آزاد اروند با حضور امضاء کنندگان، ترتیبات زیر به توافق رسید مراتب جهت استحضار و در صورت موافقت، صدور دستور اجرا بخ سازمان همای ذی‌ربط تقدیم می‌گردد:

الف: گمرک جمهوری اسلامی ایران از تاریخ این مصوبه در مبادی ورودی و خروجی منطقه آزاد تجاری- صنعتی اروند استقرار یافته و نسبت به کالای ورودی از خارج از کشور به شرح ذیل اقدام نماید:

1-کالاهای ورودی که جهت مصرف در سرزمین اصلی می‌باشند با رعایت شرایط عمومی مقرررات صادرات و واردات کشور و رعایت مفاد مصوبه 186994/ت 47257 ه مورخ 26/9/90 هیئت وزیران و انجام تشریفات کامل امور گمرکی ترخیص گردند.

2- کالاهای وارده خارجی برای مصرف در داخل منطقه در حد سهمیه مقرر (سالیانه) 400 میلیون دلار به استثناء اقلام دخانی، تلفن همراه، لوازم خانگی حجیم، پس از اعلام مدیریت منطقه و بررسی گمرک جمهوری اسلامی ایران و رعایت مقررات بهداشتی و ایمنی با لحاظ کنترل‌های لازم جهت ورود به منطقه ترخیص گردند. همچنین سقف سهم پوشاک از سهمیه مقرر بر اساس توافق منطقه و گمرک انجام پذیرد.

تبصره: مواد اولیه و قطعات خارجی وارداتی جهت به کارگیری در کالاهای تولید یا پردازش شده در داخل منطقه و ماشین آلات و تجهیزات خط تولید بر اساس قانون مناطق آزاد و خارج از سهمیه بندی فوق قابل ورود به منطقه خواهد بود.

3- کلاهای خارجی وارده جهت عرضه در فروشگاه‌های مستقر در منطقه ( به استثناء اقلام دخانی، تلفن همراه، لوازم خانگی حجیم) پس از ثبت دقیق اطلاعات در گمرک توسط سازمان عامل منطقه در حد سهمیه مقرر (سالیانه 400 میلیون دلار) پس از اخذ مجوزهای بهداشتی و ایمنی بین فروشگاه‌های مستقر در داخل منطقه توزیع می‌گردد.

همچنین سقف سهم پوشاک از سهمیه مقرر بر اساس توافق منطقه و گمرک انجام می‌پذیرد. تسویه کالای مذکور فی‌مابین منطقه و گمرک با ارائه مستندات مربوطه مبنی بر فروش و خروج کالا انجام خواهد پذیرفت.

ورود اقلام کشاورزی به منطقه جهت خرده فروشی پس از اعلام موافقت وزارت خانه مربوطه امکان پذیر است.

ب:مدیریت منطقه موظف است:

یک- طی شش ماه نسبت به تجهیز تمامی فروشگاه‌های مستقر در منطقه به صندوق مکانیزه فروش به نحوی که از آن طریق تمامی اطلاعات فروش را به گمرک ارسال گردد، اقدام نمایند.

دو- اخذ عوارض کالاهای وارده موضوع بندهای دو و سه به منطقه بر اساس آیین نامه اجرایی اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری –صنعتی توسط سازمان عامل منطقه قابل وصول است.

ج- اعتبار مصوبه تا تاریخ پایان سال 1397 می‌باشد. و با ارزیابی عملکرد دو ساله نسبت به نحوه ادامه کار تصمیم گیری خواهد شد.

🆔 @modirtamin