🔵 بسم الله الرحمن الرحیم 🔵.. 🔴 استفاده از فرصت باقیمانده تا کنکور 🔴

🔵 بسم الله الرحمن الرحیم 🔵

🔴 استفاده از فرصت باقیمانده تا کنکور 🔴

کم کم به 45 روز آخر منتهی به زمان آزمون ارشد نزدیک می شویم و استفاده بهینه از این فرصت 45 روزه می تواند تاثیر بسزایی در نتیجه آزمون شما داشته باشد. در این متن کوتاه قصد داریم توضیحاتی را راجع به مطالعه و جمعبندی درس سیگنال بیان کنیم.

مهمترین و اصلیترین کار در این زمان باقیمانده، مرور و تسلط روی مباحثی است که قبلا آنها را مطالعه کرده اید (مگر به طوری موردی و خاص). توجه داشته باشید که "تسلط" به معنی فهمیدن درس در حین مطالعه آن نیست! تسلط به معنی "یادگیری" همه ایده های موجود در تستها و "تثبیت" شدن آنها در ذهن است، که این موضوع احتمالا به صرف مطالعه یکباره تستها، انجام نخواهد گرفت قطعا، بلکه باید چندین بار این ایده ها مرور شده تا در ذهن شما ثبت شود. به نظر بنده، اگر کسی کمتر از "سه مرتبه"، مثالها و تستهای کتاب را حل کند و تصور کند که به ایده های همه تستها تسلط پیدا کرده، احتمالا به چیزی جز یک "اعتماد به نفس کاذب" دست نیافته است، کما اینکه در سال گذشته، بعضی از داوطلبین (حتی بسیار قوی) به این توصیه بنده توجه نکردند و اثرات منفی آن را نیز لمس نمودند.

در درس سیگنال، حداقل برای افرادی که با کلاس یا کتاب بنده پیش رفتند، زدن تست جامع نیاز نیست، چون در فصل 9 (و به موازات آن فصل 15)، تقریبا یک جمعبندی کلی از فصلهای 3 تا 8 (و به موازات آن 11 تا 14)، صورت میگیرد و مباحث و فصلهای کتاب حتی الامکان طوری ارائه شده اند که مباحث مشابه، منسجم و طبقه بندی شده اند. بنابراین از این فرصت باقیمانده فقط برای مرور خلاصه ها و تسلط روی مثالها و تستهای کتاب استفاده کنید و اولویت هم با مثالهای متن درس و تستهای کنکور است.

افرادی که تا به حال جلد دوم را نخوانده و از طرفی هنوز هم سه مرتبه تستهای جلد اول را حل نکرده اند، سعی کنند فقط روی همان جلد اول کاملا مسلط شوند.

در درس سیگنال، اکثر تستهای آزاد تقریبا به همان اندازه تستهای سراسری اهمیت دارند و به همین دلیل این تستها در کتاب، جدا نشده اند. در بعضی سالها، تعدادی از تستهای سراسری، مشابه تستهای آزاد سالهای گذشته بوده اند (از جمله آزمون 95). ضمنا افرادی که صرفا کتاب را مطالعه می کنند، به مثالهای متن درس نیز مانند تستهای انتهای فصل، اهمیت دهند، زیرا بسیاری از این مثالها، تست کنکور یا مشابه آن بوده اند.

اگر احساس می‌کنید مباحثی از درس رو فراموش کردید (مخصوصا افرادی که تازه شروع به مرور کردند)، تا حدی طبیعی است و چندان جای نگرانی نیست. مرور درس به مراتب خیلی سریعتر از خود مطالعه درس انجام می‌شود و یادگیری و به حافظه سپردن مطالب هم در این مرحله خیلی بهتر از مرحله اول صورت خواهد گرفت. هدفتون باید این باشد که شب کنکور (و نه لزوما زودتر) اکثر مطالبی را که قبلا خوانده اید در ذهنتان ثبت شده باشد و مطمئن باشید که ان شاء الله فرصت باقیمانده این اجازه را خواهد داد.

یکی از معمول‌ترین چیزها در این روزهای باقیمانده اضطرابه که متاسفانه بسیاری و شاید اکثریت قریب به اتفاق داوطلبینی که زحمت کشیدند این مشکل رو دارند. بهترین راه برای کم شدن اضطراب، یاد خداست. بنابراین در مدت باقیمانده و مخصوصا شب و روز کنکور از ذکر خدا و توکل به او غافل نشیم. در این روزها که طبیعتا بیشتر به یاد خدا هستیم و از او طلب کمک می‌کنیم، با او عهد ببندیم که در زمان آرامش هم همین حالات رو حفظ کنیم. این موضوع را نیز فراموش نکنید: «برای قبول شدن در کنکور نیاز نیست که همه مباحث دروس‌ رو کاملا مسلط باشید.» شما فقط کافی است که حل “یک چهارم” تا “یک سوم” تست‌های کنکور رو بلد باشید (البته صرفا از دروس با ضریب 2 به بالا). در این صورت ان شاء الله می‌توانید یکی از بهترین دانشگاه‌ها قبول شوید. البته با کمتر از این هم ان شاء الله می‌توانید رتبه قبولی یکی از دانشگاه‌های متوسط در تهران یا شهرستان را به‌دست آورید. مطمئن باشید اگر تلاشتون رو کردید ان شاء الله نتیجه مناسبی خواهید گرفت.

وَ إِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُواْ لِی وَلْیُؤْمِنُواْ بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ

و هنگامى که بندگان من، از تو درباره من سؤال کنند، (بگو:) من نزدیکم! دعاى دعا کننده را، به هنگامى که مرا می‏خواند، پاسخ می‏گویم! پس باید دعوت مرا بپذیرند، و به من ایمان بیاورند، تا راه یابند (و به مقصد برسند)!
سوره بقره – آیه ۱۸۶