✳️✴️ انواع قانون گریزی

✳️✴️ انواع قانون گریزی

سه دسته قانون‌گريزي وجود دارد : ابزاري، اعتراضي و اخلاقي

1️⃣ قانون‌گريزي ابزاري
قانون‌گريزي ابزاري مديران دولتي ايران با هدف كسب سود و منافع آنان و به صورت يك كنش كاملاً آگاهانه و به دليل ضعف سيستم نظارتي و بازرسي موجب بي برنامه‌گي و عدم اعتماد كاركنان دستگاههاي دولتي و افراد جامعه به سيستم اداري شده است.

🔺نتیجه اين قانون‌گريزي در عملكرد مديران دستگاههاي حاكميتي به صورت سوءمديريت نمود مي‌يابد. از سوي ديگر شكست اعتماد را در پيروان و افرادي كه آنان را منصف و عادل مي‌دانسته اند خواهد شد.

🔺 خروجي اين قانون‌شكني در سطح سازمان و جامعه به صورت قانون‌گريزي ابزاري در رفتار كاركنان و افراد جامعه است و آثار بلندمدت آن در لحظه نقطه عطف و انفجار به شكل قانون‌گريزي ناهمنوايي (اعتراضي) و آسيب رساندن به منافع ملي و دارائيهاي جامعه خواهد بود. اين رفتارهاي انحرافي و كج كاركردها از پيامدهاي عمده سوء مديريت مديران قانون‌گريز است.

🔺براي مبارزه با قانون‌گريزي مديران دولتي و پرهيز از سوء مديريت مي‌توان با افزايش نظارت و بازرسي و غلبه بر موانع موثر بر اثربخشي نظارت نظير شفاف سازي مسئوليت افراد و مديران، ضمانت اجرايي قوانين و مقررات و از همه مهمتر ايجاد سيستم شايسته سالاري در انتخاب و انتصاب مديران دولتي از سوء مديريت آنان جلوگيري شود.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper