ظهور فضای سایبری به‌عنوان عرصه‌ی جدید رقابت‌ها و منازعات راهبردی

🔸 ظهور فضای سایبری به‌عنوان عرصه‌ی جدید رقابت‌ها و منازعات راهبردی

🔹دولت آمریکا از سال ۲۰۰۶ میلادی، با تشکیل دپارتمان سایبر دیپلماسی در وزارت امور خارجه خود، اقدم به فعالیت در فضای سایبری نمود. از جمله وظایف این دپارتمان می توان به تشکیل اتاق فکر و ارائه مشاوره به وزیر خارجه، مدیریت وب سایت وزارت امور خارجه و نمایندگی های آمریکا در سراسر جهان، ایجاد و راه اندازی شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک، یوتیوب، توئیتر، فیلکر و مای اسپیس اشاره کرد

🔹از زمان آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ، فعالیت اداره سایبر دیپلماسی در خصوص ارتباط گیری با افکار عمومی ایران وسعت بیشتری پیدا کرده است. همچنین فعالیت شخص رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا در این زمینه به شدت موردی تر و کاربردی تر شده است. برای مثال می توان به توئیت های شخص ترامپ و پومپئو اشاره نمود که تلاش می نمایند تا با تکیه بر برخی از موارد نظیر هزینه هایی که جمهوری اسلامی ایران در کشورهای عضو محور مقاومت می نماید، بر حساسیت افکار عمومی جامعه ایران در این مورد افزوده و آن را بر علیه سیاست های نظام تحریک نمایند.

🔹مطلوب مورد نظر در این زمینه این است که جمهوری اسلامی ایران اقدام به تاسیس یک اداره کل یا سازمان مستقل در زمینه سایبر دیپلماسی نماید و صرفا از افرادی با دارا بودن تحصیلات مرتبط در زمینه علم سایبری در رشته های روابط بین الملل، مطالعات منطقه ای و فرهنگ و ارتباطات به منظور سیاستگذاری و نظریه پردازی برای سازمان فوق و متخصصین علم آینده پژوهی به منظور رصد و پایش دائمی روندهای آینده فضای سایبری و شبکه های اجتماعی بهره ببرد.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper