کتاب «۲۱ درس برای قرن بیست و یکم». نوشته یووال نوح هراری. ترجمه نیک گرگین

🔴 کتاب " ۲۱ درس برای قرن بیست و یکم "
🔵 نوشته یووال نوح هراری
🔹 ترجمه نیک گرگین
🔸 به همراه کتاب صوتی



🔹کتاب " ۲۱ درس برای قرن ۲۱ " مربوط به زندگی حال است. دانستن اينكه چگونه به جايگاه امروز رسيده ايم و اينكه در آينده به كجا خواهيم رسيد، خالی از لطف نيست. مهمترين دوره ای كه وجود دارد و در زندگی ما نقش اصلی را ايفا میکند، دوره ای است كه در آن زندگی میكنيم. هراری، در اين كتاب به مشكلات و چالش های عصر حاضر میپردازد و مشكلات كنونی را در حالی كه به قلمرو ناشناخته آينده قدم میگذاريم، مورد بررسی قرار میدهد. درحالی كه تكنولوژی با سرعت بيشتری نسبت به فهم ما از آن پيشرفت میكند، هراری به چالش های مداومی كه حيات با آن مواجه است، میپردازد و سوالات مهمی را كه برای ادامه زندگی بايد از خودمان بپرسيم، مطرح میكند. اين نويسنده درباره هدف خود از نوشتن اين كتاب را اینگونه بیان میکند:

" به عنوان یک تاريخدان نمیتوانم به مردم لباس و غذا بدهم، اما میتوانم تلاش كنم به آنها كمی شفافيت عرضه كنم و از آن راه به مسطح شدن زمين بازی جهانی کمک كنم. در اين كتاب میخواهم بر اينجا و اكنون تمركز كنم. تمركز من بر مسائل جاری و آينده بی واسطه جوامع بشری است. اكنون چه چيزی در حال روی دادن است؟ بزرگ ترين چالشها و مهمترين انتخاب های امروز چيست؟ به چه چيزی بايد توجه كنيم و چه چيزی بايد به كودكانمان بياموزيم؟ "

🔹بخش عمده ای از كتاب به بررسی آن میپردازد، اینکه:

" مايلم نكته ای حياتی را برجسته كنم. در حجيم ترين بخش اين كتاب، من نقاط ضعف جهان بينی ليبرال و نظام دموكراسی را به بحث گذاشته ام. اين كار را كردم، نه به اين دليل كه باور دارم ليبرال دموكراسی منحصرا مشكل ساز است، بلكه چون فكر میكنم، موفق ترين و فراگيرترين مدل سياسی است كه بشر تا به حال برای غلبه بر چالش های جهان مدرن به كار گرفته است ".

🔹پنج چالش اساسی زندگی در قرن بيست و يكم، كه هراری در اين كتاب آنها را مورد تجزيه و تحليل قرار میدهد، عبارتند از: تكنولوژی، سياست،.ياس و اميد، حقيقت و انعطاف پذيری.
- شايد هر یک از دوره های تاريخی گوناگون را بتوان از برهه های حساس و تاثيرگذار تاريخی دانست. مساله ای كه دنيای قرن بيست و يكم را متفاوت از باقی اعصار میکند، سرعت تغييرات علم و تكنولوژی است، كه اين نگرانی را ايجاد میكند. شالوده اصلی اين كتاب بر پايه گفت و گوی ميدانی با مردم و پاسخهای سوالات مختلف خوانندگان و خبرنگاران پيرامون موضوعات گوناگون است:

- كتاب با چالش تكنولوژی شروع میشود و به بررسی تنگناهای آن میپردازد. پايان قرن بيستم با پيروزی قاطعانه ايدئولوژی ليبراليسم بر ايدئولوژی های بزرگ ديگری همچون فاشيسم و كمونيسم همراه بود و حالا شاهد هستیم كه ليبراليسم هم دچار مشكل شده و كم كم اعتبار خود را از دست میدهد. اكنون انسان خردمند با وجود انقلابهایی بزرگ در تكنولوژی اطلاعات و بيوتكنولوژی با بزرگ ترين چالش هایی روبروست كه گونه ما تا امروز تجربه هایی مشابه آن را نداشته است. مشكلاتی نظير بيكاری ميلياردها نفر كه از ادغام تكنولوژی های نوين روی میدهد و باعث تحليل آزادی و برابری میشود. البته با وجود دورنمای خارق العاده ای كه تكنولوژی پيش چشم ما ترسيم میكند، در اين كتاب سعی بر اين است كه اساسا تهديدات و خطرات آن برجسته شوند و مورد بررسی قرار گيرند.
- به نظر هراری، هر چند چالش های تكنولوژيک و اختلافات سياسی امروز بی سابقه و شديدند، اما با تحقيق درباره برخورد با تروريسم، خطر جنگ جهانی و عداوتی كه از چنين كشمكش هایی جرقه میزند، میتوان با اندکی ديدگاه فروتنانه، انسان خردمند را همچنان سرآمد دانست.
- بخش چهارم كتاب به اين موضوع اختصاص دارد كه انسان خداگونه تا كجا قادر است پيشرفت های جهان را درك كند؟ و آيا میتواند به دنيایی كه در حال خلق آن است مفهوم و منطق ببخشد؟
- در بخش پنجم و پايانی كه شامل پاره ای از نظرات شخصی نويسنده نيز میشود، كتاب نگاهی اجمالی به زندگی بشر در عصر سرگشتگی دارد. در زمان های كه به نظر هراری داستانهای قديمی فرو ريخته اند و هنوز داستان جديدی برای جايگزينی آنان پيدا نشده. در عصر سرگشتگی بشر، پرسش های مهمی از اين دست باز باید پرسيده شوند:
- ما كه هستيم؟
- چه كارهایی در زندگی بايد انجام دهيم؟
- به چه مهارت هایی نياز داريم؟
- با توجه به چيزهایی كه درباره علم، خدا، سياست و مذهب میدانيم و آنچه هنوز نمیدانيم، درباره مفهوم زندگی امروز چه میتوانيم بگوييم؟

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper