جهانی شدن زندگی اجتماعی.. جامعه جهانی پیش از پیش متقابلا وابسته شده است

🌐 جهانی شدن زندگی اجتماعی

🔺 جامعه جهانی پیش از پیش متقابلا وابسته شده است. فرآیندی که به عنوان جهانی شدن شناخته می شود.توسعه روابط اجتماعی جهانی متضمن نابرابریهای زیاد میان جوامع صنعتی و جوامع جهان سوم است.بزرگترین اختلافات ثروت و سطح زندگی تفاوتهایی هستند که کشورهای صنعتی را از کشورهای فقیر تر جهان سوم جدا می سازند.

🔺بیشتر کشورهای جهان سوم تنها پس از جنگ جهانی دوم بدنبال مبارزات ضد استعماری به دولتهای مستقل تبدیل شدند. و بسیاری از کشورهای جهان سوم قبل از استعمار جوامع متمایزی نبودند. مرزهای انها ناشی از تحمیل حکومتهای اروپائیان است.

🔺جهان سوم یک واحد یکپارچه نیست. در حالیکه اکثریت کشورهای جهان سوم از جوامع غربی و اروپای شرقی بسیار عقب هستند، برخی از این کشورها به طور موفقیت امیزی فرآیند صنعتی شدن را آغاز کرده اند. کشورهایی مانند برزیل، مکزیک، هنگ کنگ، کره جنوبی، سنگاپور و تایوان.

🔺 نزدیک بیست کشور در جهان ثروتمند ترین کشورهای جهان هستند. امریکا، کانادا، سوئد و سویس با بالاترین تولید ناخالص ملی در راس قرار دارند.

🔺 پیوندهای میان کشورهای جهان اول و جهان سوم در نتیجه فرآیند جهانی شدن پیچیده تر شده است.بسیاری از مواد خام که در صنایع غربی مورد استفاده قرار می گیرد از جهان سوم وارد می شود. شمار بسیاری از فراورده های غذایی به طور منظم از جهان سوم به کشورهای صنعتی می رسد.

🔺توزیع ذخیره مواد غذایی جهان نابرابریهای کلی میان کشورهای غنی و فقیر را منعکس می کند. سازمان بهداشت جهانی برآورد می کند که ده میلیون کودک زیر پنجسال در کشورهای جهان سوم نزدیک به سطح گرسنگی هستند. با وجود این، ذخایر مواد غذایی جهان رو به افزایش بوده. متوسط محصول غله جهان در طول چندسال گذشته در حدود ۱۳۰۰ میلیون تن بوده است که برای تغذیه پنج میلیارد مردمی که امروز در جهان زندگی می کنند کافی است اما عملا همه مازاد مواد غذایی در جوامع صنعتی تولید می شود. در امریکای شمالی و اروپا ظرفیت اضافی بزرگی از نظر تولید کشاورزی وجود دارد، در هر دو قاره حکومتها به طور منظم به کشاورزان پول می دهند تا مقداری از زمینهای خود را کشت نکنند و مقادیر بزرگی از مواد غذایی را که خریداری در بازار جهانی ندارد، ذخیره می کنند.

🔺۰سه نوع تفکر نظری به درک ما از تحولاتی که به نابرابریهای جهانی منجر گردیده کمک کرده اند.

۱. نظریه های امپریالیسم نو امپریالیسم به نیروهایی که در پس این گونه تحولات هستند به عنوان فشارهای اقتصادی در جهت گسترش خارجی شرکتهای صنعتی می نگرند.

۲. نظریه های وابستگی برتوانایی کشورهای صنعتی در تحمیل شرایط روابط خود با کشورهای جهان سوم تاکید می کنند.

۳. نظریه نظام جهانی یک اقتصاد متمرکز جهانی را توصیف می کند که کشورهای هسته، نیمه پیرامون، پیرامون و عرصه بیرونی را به هم پیوند می دهد.

🔺امروز احساس زندگی در یک جهان واحد تا حد زیادی نتیجه برد بین المللی رسانه های ارتباطی است. یک نظام جهانی اطلاعاتی، نظام بین المللی تولید، توزیع و مصرف کالاهای اطلاعاتی ، بوجود آمده است. با در نظر گرفتن موقعیت برتر کشورهای صنعتی در نظم جهانی اطلاعات، بسیاری معتقدند که کشورهای جهان سوم در معرض شکل جدیدی از امپریالیسم رسانه ای هستند.


📌منبع این مطلب؛ کتاب جامعه شناسی آنتونی گیدتز، ترجمه منوچهر صبوری، صفحات ۵۶۹ و ۵۷۲ و ۵۷۴ و ۵۷۵ و ۵۹۷ و ۵۹۸ است.


🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper