آشنایی با برخی مکتب‌ها و اندیشه‌های سیاسی (بخش چهارم)..۳۱. لائیسم:

آشنایی با برخی مکتب ها و اندیشه های سیاسی ( بخش چهارم)

۳۱. لائیسم:
خواهان جدایی دین از سیاست، اقتصاد و امور دنیوی است ولی در این زمینه با سکولاریسم متفاوت است چون لائیسم با دین و معنویت ضدیت دارد ولی سکولاریسم ضدیت ندارد.

۳۲. لیبرالیسم:
این اصطلاح از واژه لیبرتی به معنی آزادی مشتق شده است. این مسلك عقیده دارد انسان موجودی آزاد و مختار است و حق تعیین سرنوشت خود را دارد. این اندیشه به طور کلی از اروپا و به طور خاص از انگلستان آغاز شد.
لیبرالیسم به دو قسمت اصلی، لیبرالیسم سیاسی و اقتصادی تقسیم می شود و این مسلك در اواخر قرن 18 در انگلیس ظهور پیدا كرد و از مؤسسین آن "جرمی بنتهام، جیمز میل. جان استورات میل، توماس هیل گرین" و در بعد اقتصادی آدام اسمیت هستند. لیبرالیسم عقیده به آزادی های فردی و مدنی در چارچوب قوانین دارد و معتقد است که فرد فرد افراد جامعه و گروه های اقلیت مجازند آن طور که مایلند زندگی کنند مشروط بر آنکه آثار مخربی بر نظم و زندگی اجتماعی نداشته باشد. اندیشه لیبرال در روابط بین المللی نیز خواهان تقویت نقش سازمان های بین المللی در ایجاد شرایط صلح و امنیت و همکاری بین المللی است.
امروزه، اندیشه نئو لیبرال نیز در عرصه روابط بین المللی فعال است و خواهان هماهنگی و همکاری جهانی در عرصه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است و کشورها را تشویق به تعامل، تجارت آزاد، مذاکرات برد- برد می نماید. این همان اندیشه ای است که مروج جهانی سازی ( گلوبالیزیشن) است.

۳۳. اُمانیسم (انسان گرایی):
در مسلك امانیسم (انسان مداری) انسان جای خداوند می نشیند و تكیه گاه تشخیص ارزش ها را خود انسان می داند، و خداوند را برای برطرف شدن دردهای روحی بشر و برآورده كردن نیازهای بشر می باشد و حضرت حق تعالی از خود اصالتی ندارد.

۳۴. اندیویدوالیسم (فردگرایی):
به معنای اصالت دادن به فرد است و معتقدند كه سعادت یك فرد و سودجویی او باعث سعادت جامعه می گردد.

۳۵. مونارشی:
به معنای رژیم سلطنتی ای است كه در آن پادشاه قوای سه گانه را شخصاً در دست دارد. و معمولاً به شكل موروثی یا با زور به قدرت می رسد، و شاه خود را بالاتر از قانون می داند. امروزه، نظام های سلطنتی به اجرای لیبرالیسم سیاسی و اقتصادی تشویق می شوند که در نتیجه شاه به یک مقام تشریفاتی بدل می شود و کشور توسط نخست وزیر و نمایندگان منتخب ملت اداره می گردد.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper