کتاب_صوتی. آقای_سفیر. گفتگو_با_محمدجواد_ظریف

کتاب_صوتی
آقای_سفیر
گفتگو_با_محمدجواد_ظریف
محمدمهدی_راجی
گفتگو_سیاسی
کتاب صوتی «آقای سفیر» مجموعه گفت‌و‌گوهای محمدمهدی راجی با محمدجواد ظریف ( اصفهان -1338)، سفیر پیشین ایران در سازمان ملل متحد و وزیر خارجه دولت‌های دهم و یازدهم است.کتاب «آقای سفیر» - یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سال‌های 93 تا 96 که تاکنون بیش از 10 بار تجدید چاپ شده - نه «تذکره‌نویسی» است و نه «تاریخ شفاهی» بلکه بیش از همه در پی چگونگی فهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در پهنه تجربه تاریخی آن است؛ تجربه‌ای که گاه در مقام الگو و عمل، متعارض و مبهم ظاهر می‌شود و از این زاویه سوالات و حتی شایعاتِ فراوانی برمی‌انگیزد.دیپلماسی مغز متفکر قدرت ملی است و مهم‌ترین عامل قدرت ملی، کیفیت دیپلماسی است؛ زیرا دیپلماسی هنر مرتبط ساختن عناصر قدرت ملی به موثرترین شکل با آن گروه از ویژگی‌های شرایط بین‌المللی است که به ‌طور مستقیم به منافع ملی مربوط می‌شود.
کتاب صوتی «آقای سفیر» حاصل گفت‌و‌شنود چهل ساعته - با فردی با حضور بیست و پنج ساله در سازمان ملل متحد - طی سال‌های 1389 تا 1391 است. گفت‌وگو از دو بخش اصلی تشکیل شده است:بیان رخدادها و خاطرات با درونمایه‌ای آسیب‌شناسانه.مباحث مرتبط نظری در حوزه دانش روابط بین‌الملل و سیاست‌خارجی.
در بخشی از کتاب صوتی «آقای سفیر» می‌شنویم:«کار دیپلماسی بسیار سخت است. در دیپلماسی باید واقع‌بین باشید و نباید کسی را دوست قلمداد کنید. ضمن این‌که باید در مقابل همه تظاهر به دوستی کنید. زمانی که می‌خواستند قطعنامه اول هسته‌ای را علیه ایران تصویب کنند، تصویری از من هست که در کنار سفیر انگلیس می‌خندم. می‌خواستم به آنها نشان دهم که کاری که می‌کنند، برای ما آخر دنیا نیست. اما این دلیل نمی‌شود که من او را آدم قابل اعتمادی بدانم یا کارکردن با وی برایم لذت‌بخش باشد. در دیپلماسی ممکن است کسی از این‌که می‌تواند کاری در جهت منافع کشورش انجام دهد، لذت ببرد، اما در واقع کار بسیار دشواری در پیش دارد، به ‌طوری که نیاز به فکر و سنجش مداوم وجود دارد. به‌خصوص در دیپلماسی چندجانبه که باید همزمان با 190 کشور کار کرد. در هر بحثی باید حداقل به 15 کشور اصلی از دوستان، مخالفان و رقیبان بیندیشید. من تلاش می‌کنم هیچ‌گاه از واژه دشمن استفاده نکنم.»

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper