🎯🎯موارد استفاده از تحلیل گفتمان

🎯🎯موارد استفاده از تحلیل گفتمان

تحلیل گفتمان می‌تواند در مورد هر زمینه‌ای و یا در مورد هر مشکل و یا موقعیتی به کار گرفته شود. چون تحلیل گفتمان اساساً یک خوانش تفسیری و ساختاری است، پس از هیچ رهنمود ویژه‌ای پیروی نمی‌کند(در واقع یک راهنمایی دقیق و خاصی برای این روش وجود ندارد).
به همان‌اندازه که هر شخصی می‌تواند ازنظریات ژاک دریدا، میشل فوکو، ژولیا کریستوا و یا فدریک جیمسون استفاده کند، می‌تواند از نظریات متفکران پست مدرن و انتقادی نیز استفاده کند.
هدف تحلیل گفتمان معطوف به جمع‌آوری جواب‌های دقیقی نیست، فقط این روش به ما کمک می‌کند که افق‌های دید شخصی‌مان را گسترش دهیم. به همان‌اندازه که می‌توانیم به افق‌‌‌های دید دیگران دست بیابیم، می‌توانیم برنامه کار و هیجانات ناشناخته و نارسایی‌های خودمان را بهتر بشناسیم. به عبارت دقیق‌تر تحلیل گفتمان آنچه درپشت اعمال وجود دارد را روشن می‌کند.
🎯برای مثال تحلیل گفتمان نظریه‌های علوم کتابداری را به کار می‌برد و در برابر اعتبار و درستی روش تحقیق (کمی‌یا کیفی) بحث نمی‌کند و بیان یا ارزش خاصی را نشان نمی‌دهد. تحلیل گفتمان بر وجود پیام متن‌ها و قرارگرفتن آنها درون یک زمینه اجتماعی و یا تاریخی تأکید می‌کند. هدف تحلیل گفتمان روشن کردن هیجانات و سیاست‌هایی است که شامل بحث برای یا علیه یک روش تحقیق خاص، قضیه یا ارزش است.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper