🔵 امیل دورکهایم (۱۹۱۷_ ۱۸۵۸)

🔵 امیل دورکهایم( ۱۹۱۷_ ۱۸۵۸)

🔺به نظر دورکهایم ، جامعه شناسی باید واقعیت های اجتماعی را مطالعه کند و تحلیل های نهادهای اجتماعی را باهمان عینیتی دنبال کند که دانشمندان طبیعت را مطالعه می کنند.

🔺توجه دورکهایم مانند همه بنیانگذاران عمده جامعه شناسی، معطوف به تحولاتی بود که جامعه را دگرگون می کرد.

🔺او سعی کرد این تحولات را برحسب پیشرفت تقسیم کار یعنی رشد تمایزات هرچه پیچیده تر بین مشاغل مختلف، به عنوان بخشی از فرآیند صنعتی شدن درک کند.

🔺دورکهایم استدلال می کند که تقسیم کار به تدریج جانشین مذهب به عنوان پایه اصلی بهم پیوستگی اجتماعی می شود.

🔺با گسترش تقسیم کار، مردم بیش از پیش به یکدیگر وابسته می شوند، زیرا هرکس به کالاها و خدماتی نیاز دارد که توسط افرادی که در مشاغل دیگر هستند فراهم می شود.

🔺بنابر نظر دورکهایم فرآیندهای دگرگونی در جهان امروز انچنان سریع و شدید است که موجب مشکلات اجتماعی عمده ای می گردد که وی آنها را به " بی هنجاری" مربوط می سازد.

🔺 بی هنجاری احساس بی هدفی یا بی مقصدی است که در نتیجه شرایط اجتماعی معینی برانگیخته می شود.

🔺نظارت ها و ضوابط اخلاقی سنتی که توسط مذهب فراهم می گردید در نتیجه پیشرفت اجتماعی امروزین تا اندازه زیادی از میان می روند، و این سبب می شود بسیاری از افراد در جوامع امروزی احساس کنند که زندگی هر روزه آنها فاقد معنی است.

🔺 یکی از مشهور ترین مطالعات دورکهایم در مورد بررسی خودکشی است. به نظر می رسد خودکشی عملی صرفا شخصی است اما دورکهایم نشان می دهد که عوامل اجتماعی تاثیری بنیادی برخودکشی دارند که " بی هنجاری" یکی از این عوامل است.

📌 منبع این مطلب کتاب جامعه شناسی انتونی گیدنز، ترجمه منوچهر صبوری است. ( صفحه ۷۵۱)

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper