✅ چگونه یک سیاست خارجی سوسیالیستی بنا کنیم؟

✅ چگونه یک سیاست خارجی سوسیالیستی بنا کنیم؟

✔️ریچارد لاچمن، جامعه شناس آمریکایی مقاله ای در «ژاکوبن» نوشته و در آن بر ضرورت طراحی یک سیاست خارجی سوسیالیستی برای آمریکا تاکید کرده است. اعلام حضور مجدد سندرز در کارزار انتخاباتی باعث شده بدیل هایی برای سیاست داخلی و خارجی آمریکا در نظرگرفته شود. لاچمن سیاست داخلی و خارجی را عرصه های جدای از همدیگر تصور نمی کند. هدفش از طرح این بحث هم لزوما منافع آمریکایی ها نیست، بلکه همچون هر چشم انداز سوسیالیستی دیگری سیاست را از دریچه تاثیری که بر روندهای جهانی، می گذارد به ویژه صلح و عدالت جهانی، تحلیل می کند. لاچمن در این مقاله مروری گذرا دارد بر سیاست خارجی آمریکا در چند دهه گذشته، اینکه این سیاست در راستای منافع بخش نظامی و اساسا سرمایه داری نظامی آمریکا بوده است، آن هم به بهای در انداختن جنگ ها و حمایت از دولت های سرکوبگر در سراسر جهان. اما مسئله شاید مهم تر تاثیری است که سیاست خارجی آمریکا، سیاست مبتنی بر فراهم کردن بازارهایی برای کالاهای آمریکا، بر وضعیت زیست محیطی جهان برجای گذاشته است. لاچمن می نویسد:

✔️«باید بتوانیم به روشنی توضیح دهیم که چرا ایالات متحده همیشه درگیر جنگ های گرم و سرد است و بتوانیم مسیر روشنی برای یک سیاست خارجی متفاوت ارائه کنیم، سیاستی که در خدمت منافع واقعیِ اکثریت آمریکایی ها و خواسته های مردمِ سراسر جهان در زمینه رهایی از جنگ، فاجعه های زیست محیطی، فشار اقتصادی و سرکوب سیاسی باشد. بودجه نظامی این کشور، توافقات تجاری، کمک های خارجی ها، اتحادهای نظامی و جنگ ها همه طراحی شده اند تا منافع سرمایه داران و آنچه سی رایت میلز نخبگان نظامی خوانده بود را افزایش دهند.....استراتژی های تجاری ایالات متحده و تاکتیک های مداخلاتی آن بازتاب دهنده قدرتی است که طبقه سرمایه دار آمریکا و مجموعه ای از برخوردارترین شرکت ها بر دولت آمریکا اعمال می کنند. ما، به عنوان سوسیالیست، باید این واقعیت را نشان دهیم و این ادعای غلط را رد کنیم که معاهدات تجاری پیامدهایی برد-برد برای مردم سراسر جهان دارند.، کارگران تقریبا همه جا از معاهدات تجاری که دولت های متبوعشان امضا می کنند آسیب می بینند. باید اشاره کنیم که سیاست های تجاری آمریکا، در دوره جمهوری خواهان و دموکرات ها، هردو، در یک راستا بوده اند»

✔️لاچمن در نهایت برای هر کاندیدای سوسیالیست، یا هرکاندیدایی که خود را مترقی می خواند، مثل برنی سندرز، رئوس یک برنامه سیاست خارجی سوسیالیستی را مطرح می کند.

1️⃣ بزرگترین خطر برای ایالات متحده، و ریشه اصلی مسئله پناهندگی در آِینده گرم شدن کره زمین خواهد بود. بنابراین اولویت اول سیاست خارجی باید برداشتن همه گام های ممکن برای کاستن از انتشار آلاینده ها باشد و استفاده از قدرت آمریکا برای وادارکردن دیگر کشورها به اینکه در این مسیر گام بردارند

2️⃣ از آنجاییکه فروش سلاح اساسا به جنگ افروزی منجر می شود، ایالات متحده باید به فروش سلاح در سطح جهانی خاتمه دهد. و اینکه باید با دیگر فروشندگان بزرگ اسلحه در این راستا، برای توقف و یا کاستن از فروش سلاح، چانه زنی کند.

3️⃣ باید از فرمانروایی و امپراتوری جهانی بر بنیان های نظامی کاسته شود. این بنیان های نظامی، همچون استراتژی فروش سلاح، احتمال جنگ را افزایش می دهند و در بسیاری کشورها حکومت های اقتدارگرا را تقویت می کنند.

4️⃣ بودجه نظامی آمریکا باید کاهش یابد، به طوریکه تنها هزینه نیروی مسلحِ حقیقنا دفاعی را تامین کند. این امر می تواند اهرمی باشد برای وادارکردن دیگر کشورها به این کار. آمریکا پیش تر این کار را انجام داده است. نیکسون بودجه نظامی آمریکا را یک سوم کرد و این کار مقدمه ای شد برای مجموعه ای از معاهدات برای کنترل سلاح که تا حد زیادی از سلاح های هسته ای کاست.

5️⃣ ما باید از بحران مالی سال 2008 درس بگیریم و به بحث و چانه زنی درباره محدودیت هایی بپردازیم که باید بر توانایی سرمایه داران برای انتقال پول«داغ» در جهان و پنهان کردن پول در بهشت های مالیاتی اعمال شوند. [ پول داغ: گردش سرمایه از یک شکور به کشور دیگر به منظور کسب سود کوتاه مدت روی نوسانات نرخ بهره یا نرخ تبادل پیش بینی شده است. چون به سرعت می تواند به داخل و خارج بازارها جابه جا شود به طور بالقوه به بی ثباتی بازارها منجر می شود] ایالات متحده بر نظام بانکی در سطح بین المللی سیطره داشته و توانایی چنین کاری را دارد»

✍️تلخیص و ترجمه: محمد هدایتی / آمیزش افق‌ها

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper