چیست؟.. مطالعه زندگی اجتماعی انسان، گروه‌ها و جوامع انسانی است

#جامعه_شناسی چیست؟

#جامعه_شناسی مطالعه زندگی اجتماعی انسان، گروه ها و جوامع انسانی است. موضوع مطالعة #جامعه_شناس رفتارهای خود ما در مقام موجودات اجتماعی است. فهم شیوه های ظریف اما پیچیده و ژرف نحوه انعکاس زمینه های وسیع تر اجتماعی و تجربی در زندگی های فردی ما، سنگ بنای نگرش #جامعه_شناختی است.

تفکر #جامعه_شناختی یعنی نگریستن از دیدگاهی کلی تر و وسیع تر ـ به معنای پرورش دادن نحوه نگرش و قوه تخیل است. کار #جامعه_شناسی به گفته سی رایت میلز، بستگی به نگرش جامعه شناختی دارد. نگرش جامعه شناختی، بیش از هر چیز، مستلزم آن است که ما بتوانیم با فاصله گرفتن از روال های معمول در زندگی های روزانه مان بیندیشیم.
کار #جامعه_شناسی این است که دربارة پیوندهای میان آن چه جامعه از ما می سازد و آن چه ما از خودمان می سازیم کندوکاو کند. فعالیت های ما هم به دنیای اجتماعی پیرامون ما ساخت می دهد ـ شکل می دهد ـ و در عین حال توسط این دنیای اجتماعی ساخت می یابد.
مفهوم ساخت اجتماعی یکی از مفاهیم مهم در #جامعه_شناسی است. ساخت اجتماعی بیانگر این واقعیت است که زمینه های اجتماعی زندگی ما فقط از نظم و ترتیب های تصادفی رویدادها و کنش ها تشکیل نمی شود، بلکه این زمینه ها، به شیوه های متمایزی ساخت یافته یا الگومند هستند. جوامع بشری همیشه در فرایند ساخت یابی هستند. این جوامع لحظه به لحظه با همان «سنگ بناهایی» که آن ها را تشکیل می دهد ـ انسان هایی مثل شما و من ـ از نو برساخته می شوند.

پژوهش جامعه شناختی می تواند به ارزیابی نتایج اقدامات سیاسی و اجتماعی در عمل کمک کند. افزون بر این، بینش جامعه شناختی می تواند ما را به خود ـ روشنگری، یعنی فهم هر چه بیشتر خویشتن مان مجهز کند.

منبع:کتاب #جامعه_شناسی
نویسنده: #آنتونی_گیدنز

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper