🔴 یکی از خصوصیات قرن ما، فاصله میان دو نسل است!

🔴 یکی از خصوصیات قرن ما، فاصله میان دو نسل است!
.
🔶 در نسل های گذشته، پسر اهل بود، درست قالب پدرش; و پدر هیچ وسوسه ای نداشت که پسرش شکلی کاملاً بدیع و تازه و ناشناخته بگیرد و بعد به صورتی دربیاید که میان پدر و پسر هیچگونه وجه اشتراک و تفاهمی وجود نداشته باشد و چنان احساسات نامشابه میان هر دو مرد باشد که حتی یک دقیقه بی انتقاد و بدبینی و ستیزه نتوانند به گفتن بنشینند. اما امروز چنین نیست، که یکی از خصوصیات قرن ما - چه در شرق و چه در غرب - فاصله میان دو نسل است; که از نظر «زمان تقویمی» فاصله شان سی سال است و از نظر «زمان اجتماعی» سی قرن.

🔷 دیروز جامعه ثابت بود و ارزش ها و خصوصیات اجتماعی غیرقابل تغیبر می نمود. در طول ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰ سال هیچ چیز عوض نمی شد. زیربنای اجتماعی، شکل تولید و توزیع، نوع مصرف، رابطه ی اجتماعی، حکومت، نوع تبلیغات دینی، مراسم مذهبی، خلق و خوی، ارزش های مثبت و منفی، هنر، ادبیات و زبان و همه چیز، در دوره ی «باباها» و «بابا بزرگ ها»، همان بود که در دوره ی «بچه ها» و «نوه ها».

🔶 در دنیایی چنان ثابت و جامعه ای بسته که «زمان اجتماعی» حرکت نداشت، مرد و زن نیز تیپی ثابت نداشتند و این طبیعی بود که دختری کپیِ مادرش باشد و اگر هم میان مادر و دختری اختلافی باشد، در مسائل فرعی زندگی و یا در تصادفات زندگی روزمره و یا انحراف و فساد اخلاقی فردی باشد، فسادی که تمام جامعه و همه ی گروه ها و تیپ های اجتماعی در فساد بودنش هم رای اند، نه رفتار و حالتی که تیپی آن را فساد بشناسند و تیپی دیگر صلاح. آنچنان که اکنون هست.

🔷 اما در دنیای امروز، دختری - بی آنکه به انحراف و فساد افتاده باشد - از مادر فاصله می گیرد و هر دو با هم بیگانه می شوند و اختلاف سنی ۱۵، ۲۰، ۳۰ سال از هر دو، دو انسان جدا، دو انسان وابسته به دو دوره ی اجتماعی، وابسته به دو تاریخ، دو فرهنگ، دو زبان و دو بینش می سازد که پیوندشان با هم، جز در شناسنامه هاشان نیست و اشتراکشان در زندگی جز آدرس خانه یشان!
.
.
📚 برگرفته از کتاب فاطمه_فاطمه_است ، صص ۵۴ - ۵۵، انتشارات سپیده باوران، چاپ چهارم، ۱۳۹۰.
🎯کانال دانش سیاست👇👇
@policypaper