آشنایی با برخی مکتب‌ها و اندیشه‌های سیاسی (بخش سوم).۲۱- آنارشیسم:

آشنایی با برخی مکتب ها و اندیشه های سیاسی ( بخش سوم)
۲۱- آنارشیسم:
در لغت یونانی به معنای حكومت است و آنارشی یعنی بدون حكومت. لذا در مسلك آنارشیسم حكومت را موجب مصائب و بدبختی های مردم می داند. و بنیاد آنارشیسم بر دشمنی با دولت می باشد. البته مخالف هرج و مرج هم هستند، اما به نظام و حكومتی فكر می كنند كه بر اساس همكاری آزاده پدید آید. و پیشوای آنارشیسم جدید "پیر ژوزف پرودون" ( فرانسوی (اوایل قرن 19 م.) می باشد.
۲۲- ایدآلیسم:
ایدآلیسم به معنای آرمان گرایی است و ایدآلیست كسی را گویند كه معتقد است كه سیاست باید تابع آمال یا ایدآل های انسانی گردد. این مسلك در برابر "رئالیسم" یا واقع پرستی و اصالت دادن به واقع قرار دارد.
۲۳. رئالیسم:
همانطوری كه بیان شد رئالیسم (واقع پرستی و دنبال حقیقت بودن) در مقابل ایدآلیسم قرار دارد. رئالیست سعی دارد خود را با حقایق جهان و محیط جامعه وفق دهد و عوامل حقیقی را در حوادث دخالت دهد.
۲۴. فئودالیسم:
فئودالیسم یك سازمان بزرگ اجتماعی و اقتصادی و سیاسی است كه در بسیاری از نقاط اروپا و خاور دور و خاور میانه در قرون وسطی، قبل از تشكیل دولت های ملی جدید وجود داشته است.
خصلت عمده در فئودالیسم آن است كه از طرف شاه هر قسمت از اراضی بزرگ به تصرف اشراف در آمده و اداره می گردد.
۲۵- فیمینیسم (زن سالاری):
مركب از دو كلمه Feminine به معنای مؤنث و زنانه با پسوند ism می باشد كه اولین بار در سال 1837 وارد لغت فرانسوی شد. و در اصطلاح به آنچه در قرن نوزدهم در آمریكا تحت عنوان جنبش زنان معروف بود گفته می شود. این مکتب در پی ارتقای جایگاه زنان در زندگی اجتماعی و جهانی است.
۲۶. دوگماتیسم:
دوگماتیسم آئینی است كه می گوید پذیرش موضوعی احتیاج به استدلال ندارد، و آن را باید بدون دلیل قبول كرد و بدون چون و چرا آن را از بدیهیات شمرد.
۲۷. رادیكالیسم:
در اصطلاح امروز، رادیکال به گروه و جریانی گفته می شود که خواهان جدیت و قاطعیت در پیشبرد اهداف سیاسی، فرهنگی یا مذهبی خود است. گاهی اوقات واژه رادیکالیسم معادل تندروی هم به کار می رود.
۲۸. دموكراسی:
اصطلاح دموكراسی از اصطلاحات تمدن یونان قدیم است، و حكومت مردم بر مردم را دموكراسی می نامیدند. اما در اصطلاح جدید عبارت از حكومت مردم كه با توجه به آراء اكثریت مردم از طریق انتخاب نمایندگان تشكیل می گردد، و اداره امور كشور در اختیار اكثریت ولی با احترام به حقوق اقلیت قرار می گیرد.
۲۹. مائوئیسم:
به افكار مائوتسه تونگ (1976-1893) رهبر انقلاب كمونیستی چین درباره استراتژی جنگ انقلابی و سازگار كردن ماركسیسم - لنینیسم با اوضاع چین گویند. مائو علاوه بر اندیشه كمونیستی در چین، كانون مبارزه را از شهرها به روستاها و از كارگران در شهر به دهقانان در روستا انتقال داد. و مائو با ارتش دهقانی خود و با جنگ های چریكی در هدف خود در سال 1949 پیروز شد.
۳۰- سكولاریسم:
مکتبی است که فرانسه و انگلستان ظهور کرد و معتقد است که امور روحانی و دینی به دلیل قداستی که دارند باید از امور دنیوی مانند سیاست و اقتصاد که آلودگی ها و انحرافاتی با خود دارند فاصله بگیرند.

🎯کانال دانش سیاست👇👇👇
@policypaper