🔘 تصمیم بزرگ ترامپ.. 🖊یادداشت: رضاسجادی هزاوه. کارشناسی ارشد روابط بین الملل

🔘 تصمیم بزرگ ترامپ

🖊یادداشت : رضاسجادی هزاوه
کارشناسی ارشد روابط بین الملل
دانشکده وزارت امور خارجه

ترامپ شاید امروز در دورانی از ریاست جمهوری خود قراردارد که می خواهد در چند روز آینده یکی از سخت ترین تصمیمات دوران ریاست جمهوری یا حتی دوران زندگی خود را بگیرد . تصمیمی که قریب به 25سال است هنوز هیچ یک از روسای جمهور ایالات متحده از بوش پدر و پسر جمهوری خواه گرفته تا کلینتون و اوبامای دموکرات آن را به بهانه های مختلف اجرایی نکردند ، اما مسئله این است که آیا ترامپ آن را اجرا خواهد کرد یا خیر ؟
مساله به سال 1995 بازمی گردد که کنگره قانونی را مبنی بر نیاز به انتقال سفارت آمریکا بعد از 31 می 1999 تصویب کرد. اگرچه این قانون در مجلس نمایندگان و سنا با اکثریت قریب به اتفاق به تویب رسید اما هرگز اجرا نشد. روسای جمور ایالات متحده ، با اتکا به حفظ منافع ایالات متحده با فرمان هایی 6 ماهه مساله انتقال سفارت را به آینده موکول کرده اند. ( نویل تلر)
با نگاهی به اقدامات ایالات متحده ، می توان گفت که نظام بین الملل بیش از آنکه یک نظام مبتنی بر چندجانبه گرایی و همکاری برای تامین امنیت و نوید بخش دموکراسی آن طور که بعداز جنگ سرد تصور آن بود ، باشد اکنون خود در خوشبینانه ترین حالت رژیمی نیمه دموکراتیک است که فقط دارای جنبه های ظاهری دموکراسی است ، ولی ابزار های کنترل امنیت که برای این نظام در نظر گرفته شد ، کاملا قابل تحریف هستند . بنابراین رژیم بین الملل به نظامی تبدیل شده است که کشورهای قدرتمند قوانین آن را تا جایی اجرا می کنند که به نفع منافع ملی آن هاست . هم چنین اصطلاحات شرور ، یاغی و ... نیز همان اصطلاحات رایج در دهان ابرقدرت هاست که برای رسیدن به منافع خود در جهت ثبت در کارنامه کشورهایی که نرم های بین المللی را قبول ندارند به کار می رود تا بتوانند بر آن ها اعمال فشار کنند . بنابراین انتقال سفارت به بیت المقدس از جانب ایالات متحده نیز نمونه ای از همین سیاست ها است که نتایج آن در آینده بی اعتباری سازمان ملل ، بی اعتباری همکاری های بین المللی و آماده کردن جهان برای رفتن صرف به سمت همان سیاست قدرت است .
در واقع اگر نگاهی به قطعنامه 2334 اخیر شورای امنیت که با 14 رای مثبت و یک رای ممتنع آمریکا علیه رژِیم اسرائیل به تصویب رسید بیاندازیم خواهیم دید که بر اساس آن شرق بیت المقدس بخشی جدایی ناپذیر از خاک فلسطین بوده و به این ترتیب حاکمیت بخش غربی به اسرائیل واگذار شده است.
اما نقض فاحش این قعطنامه اکنون از سوی ایالات متحده این پتانسیل نهفته را در خود دارد که به " پارتیزانهایی" مشروعیت دهد که اساس این نظم را زیر سوال می برند.
بنابراین انگیزه های ترامپ ممکن است کوچک باشند و ریشه در مخمصه های دوران انتخاب داشته باشند اما پیامدهای ان یقینا بزرگ ،خطرناک و دراز مدت است.


💎 ➖ 💎 ➖ 💎
👁‍🗨کـانـال عـلـوم سـیـاسـی
JOin @politickaraj