✅ جامعه‌شناسی بوق!

✅ جامعه‌شناسی بوق!

نتایج جالب یک تحقیق با رویکرد مردم‌نگاری نشان می‌دهد که انواع بوق با چه هدف اجتماعی زده می‌شود!

💠 بوق هشدار: بوقی است که معمولاً رانندگان به منظور ‌هشدار به سایر رانندگان یا عابر پیاده از آن استفاده میکنند. ‌هدف این بوق هشدار نسبت به ماشین دیگر و یا عابر است که ‌البته بسته به وضعیت به وجود آمده دارای شدت و ضعف است. ‌این هشدار می تواند در نتیجه عمل خلاف قانون راننده یا طرف ‌مقابل باشد. موارد تجربی این نوع بوق زدن مانند سرعت بالا و ‌بوق زدن برای خبر کردن عابر پیاده یا ماشین جلو برای این که ‌از مسیر راننده خارج شود. هشدار به راننده ای که از فرعی به ‌اصلی می آید. هشدار به راننده ای که در تقاطع ممکن است به ‌وی برخورد کند. این بوق دارای کاربرد زیادی است و در صورت ‌استفاده نکردن از آن خطرات زیادی برای رانندگان ایجاد می شود.

💠 بوق پرخاشگر: این نوع بوق زدن معمولاً نشان دهنده ‌پرخاشگری رانندگان نسبت به هم یا عابران پیاده است که اغلب ‌به دلیل عدم رعایت قانون از یک یا هر دو طرف میتواند ایجاد ‌شود. گاهی نیز سایر بوقها در صورت عدم توجه طرف مقابل ‌می تواند تبدیل به بوق پرخاشگر شود. این نوع بوق نیز دارای ‌شدت و ضعف است و شدیدترین نوع آن میتواند منجر به ‌درگیری فیزیکی بین طرفین شود.

💠 بوق خبری: کاربرد این بوق به طور کلی کمتر از سایر ‌بوق هاست. برای شناسایی آن باید به جنبه عدم هشداردهی آن ‌توجه کرد. یعنی عدم استفاده از آن خطری برای رانندگان ایجاد ‌نمیکند. بیشتر در چراغ قرمز یا هنگام پارک و امثال آن استفاده ‌می شود. اگرچه قابلیت زیادی برای تبدیل به بوق پرخاشگر را دارد ‌مثل پشت چراغ قرمز.

💠 بوق بی جا: این بوق در ذات خود کاربرد خاصی ندارد ‌و راننده بیشتر بر اساس عادت به بوق زدن یا در جایی که هیچ ‌نیازی به بوق زدن از دید سایر رانندگان نیست از آن استفاده ‌میکند. ‌

💠 بوق مزاحم: این بوق انواع فراوانی دارد و یکی از انواع ‌بو قزدن های مسأله ساز در خیابان است. که بیشتر در محله های ‌مسکونی اتفاق می افتد و مزاحمت برای نوامیس یکی از انواع آن ‌است.

💠 بوق آشنایی: گاهی فرد با آشنایی در خیابان رو به رو ‌می شود و برای وی بوق میزند. این یکی از اشکال پرکاربرد بوق ‌آشنایی است که البته آن را میتوان در زمره بوق های مزاحم ‌دانست.

💠 بوق شادی: بوق در هنگام عروسی یکی از پرکاربردترین ‌اشکال آن است. این بوق زدن هم در زمره بوق زدن های مزاحم ‌قرار میگیرد.

📌 منبع: میرانوری بایگی، علیرضا، ۱۳۹۲، تحلیل جامعه‌شناختی الگوی بوق زدن رانندگان (مطالعه مطالعه: مشهد)، سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک، تهران، معاونت و سازمان حمل و نقل و ترافیک.
⇜ ڪــانــال‌ علــوم سـیاســـی ❦
─┅─═ঊ🎀🎀ঈ═─┅─ @politickaraj
─┅─═ঊ🎀🎀ঈ═─┅─