🖇 روش خطرناک تست دارو میتواند مسیر زندگی مردم یک منطقه را تغییر بدهد. ای کوتاه:

🖇 روش خطرناک تست دارو میتواند مسیر زندگی مردم یک منطقه را تغییر بدهد
https://telegram.me/politickaraj
🔵مقدمه ای کوتاه :
در اسفند ماه سال 1390 دکتر محمد اسلامی -رئیس وقت اداره تنظیم خانواده و جمعیت-، ضمن مصاحبه ای خبر مجوز گرفتن محموله ای از یك وسیله ی جدید برای ممانعت از بارداری با نام «جدل» (Jadelle) را اعلام می کنداین روش که به صورت دو کپسول در بازو کاشته می شود و تا 5 سال هورمون آزاد می کند، (نورپلانت 2) نخستین بار با بهره گیری از تحقیقات شورای جمعیت (Population Council) تولید شد.

🔵اما پس از صدور مصاحبه ی مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت و خانواده وزارت بهداشت در مرداد ماه سال 94
مشخص شد که محصول ممانعت از بارداری «جدل» (Jadelle) برای دو منطقه محروم کشور من جمله مناطق محروم سیستان و بلوچستان به‌صورت آزمایشی و با هدف کاهش مرگ و میر بالای مادران باردار آن مناطق بوده است و مدعی شده است که این دارو صرفا منجر به کاهش مرگ و میر مادران شده است اما پشت پرده ی این جلوگیری از مرگ و میر مادران صرفا فاصله افتادن بین دو زایمان ها و بارداری ها نیست بلکه باید پرسید که این روش برگشت پذیر که با هزینه ای اندک و به راحتی تا ۵ سال از بارداری ممانعت می کند، خطرناک و مهلک نیست، چرا تولیدکنندگان این محصول در آمریکا و اروپا از آن استفاده نمی کنند و چرا قسمت اعظم آن را برای قطع نسل سیاهپوستان به آفریقا می فرستند؟

🔵ضمنا این ادعای مسئول مربوطه در سال 94 که برای کاهش مرگ و میر زنان در مناطق محروم از این شیوه ی خطرناک استفاده شده است، در کنه خود دارای اعترافی ضمنی است مبنی بر این که: "از آن رو که وزارت بهداشت نمی تواند سلامت زنان مناطق محروم را در حین بارداری و زایمان تامین کند، سعی در کاهش فرزندآوری آنها دارد." آیا این شیوه از برخورد با معضلات، چیزی جز پاک کردن صورت مسئله است؟

🔵 لازم به ذکر است که سالانه در کشور قریب به سیصد زن به علت بارداری و زایمان فوت می کنند که عمده ی این موارد نیز ناشی از سوء مدیریت و اهمال کاری هایی است که توسط برخی از کارکنان دستگاه بهداشت و سلامت کشور در حین عمل جراحی سزارین صورت می گیرد. آیا بهتر نیست که مدیران مربوطه به جای بهره گیری از شیوه های تحدید نسل و پاک کردن صورت مسئله، چاره ای برای این اهمال کاری ها بیندیشند و کیفیت خدماتشان را در مناطق محروم افزایش دهند؟ نگارنده پیشنهاد می کند که اگر این مسئولین قادر نیستند، سلامت مادران در مناطق محروم را تامین کنند، استعفا دهند و کار را به کسانی بسپارند که از عهده ی این مهم بر می آیند.
#جمعیت