بخش دوم و پایانی …..۱۱- 📍ویرایش: از ویرایش بیش از اندازه محتوای فایل‌های صوتی و تصویری خودداری کنید

بخش دوم و پاياني...

۱۱- 📍ویرایش: از ویرایش بیش از اندازه محتوای فایل های صوتی و تصویری خودداری کنید.این کار مصاحبه شما را مصنوعی می کند.

۱۲- 📍محتوا: ابدا از پاسخ یک سوال به عنوان پاسخ به سوال دیگر استفاده نکنید. این کار با اخلاق حرفه ای روزنامه نگاری مغایرت دارد.

۱۳- 📍انتخاب کلمات: از تکرار و به کار بردن واژه ای که مصاحبه شونده در پایان سخنانش استفاده کرده پرهیز کنید. مثلا اگر "جان اسمیت گفته که خوش وقت است" شما ادامه ندهید که "من هم خوشوقتم که...". این تکرارها گزارش شما را یکنواخت و خسته کننده خواهد کرد.

۱۴- 📍تکرار: از بیان مجدد خلاصه مطالبی که در مصاحبه ها آمده پرهیز کنید.

۱۵- 📍موقعیت تصویری مصاحبه شوندگان: در گزارش های تلویزیونی قاعده "مصاحبه یکی در میان" را رعایت کنید. به عبارتی جهت نگاه مصاحبه شوندگان باید برخلاف هم باشد.مصاحبه شونده اول سمت راست تصویر باشد، نفر دوم سمت چپ و مجددا نفر سوم سمت راست.

۱۶- 📍کلیپ های صوتی: در گزارش های رادیویی از قرار دادن دو کلیپ مصاحبه پشت سر هم خودداری کنید. بین هر کلیپ بخشی از صحبت های خود را قرار بدهید تا برای شنونده شبهه ای در درک گزارش ایجاد نشود. اگر ناچارید که نظرات مردم درباره موضوع خاصی را یکجا پخش کنید تا حد امکان باید تلاش شود که صدای زن و مرد را به شکل یکی در میان در گزارش قرار دهید.

۱۷- 📍اسم و عنوان: از درست بودن اسامی و عناوین کسانی که با آنان مصاحبه کرده اید اطمینان حاصل کنید. این مورد به ویژه در گزارش های تلویزیونی که اسم فرد زیر تصویرش می آید از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر عنوان کاری مصاحبه شونده طولانی است، با خود او درباره کوتاه شده عنوانش به توافق برسید.

۱۸- 📍پایان گزارش: تا حد امکان گزارش خود را با کلیپ مصاحبه تمام نکنید. در گزارش های تلویزیونی این کار از کیفیت کار خواهد کاست. در گزارش های رادیویی نیز مخاطب در پایان به جای صدای شما صدای فرد مصاحبه شونده را خواهد شنید. علاوه بر این شما به یکی از طرف های مصاحبه امکان داده اید گزارش شما را به پایان ببرد.

۱۹- 📍گزارش مصاحبه ای: اگر گزارش شما فقط شامل مصاحبه با یک فرد می شود، تا حد امکان موارد غیرجنجالی را در مقدمه بیان کنید. فراموش نکنید که مقدمه را با سوال به پایان برسانید و گزارش را با پاسخ مصاحبه شونده به همان سوال آغاز کنید.

۲۰- 📍گزینه پایان فوری: اگر گزارش شما یک مصاحبه طولانی است، آن را طوری تدوین کنید که مدیر پخش امکان قطع سریع تر آن در موارد اضطراری را داشته باشد.

این مطلب به وسیله جالدیپ کاتوال برای سایت Media Helping Media نوشته شده است. جالدیپ کاتوال حرفه روزنامه نگاری را از سال ۱۹۸۵ آغاز کرد. او به عنوان گوینده برای شبکه های خبری بی بی سی و کانال ۴ بریتانیا و نیز رادیو هلند کار کرده است. او همچنین در کشورهای مختلف روزنامه نگاری آموزش داده و در طرح های گسترش رسانه ها و مطبوعات فعال بوده است.

https://t.me/joinchat/AAAAAEBxt4wFBkR7l5oBEg