🛰 در شرایط اوضاع فعلی ایران؛ نباید به عملیات جنگ روانی دشمن ببازیم.. فعال سیاسی؛ فعال رسانه

🛰 در شرایط اوضاع فعلی ایران ؛ نباید به عملیات جنگ روانی دشمن ببازیم

📡 یادداشت : علی عمرانی دانشجوی علوم سیاسی ،
فعال سیاسی ؛ فعال رسانه

🇮🇷 طول سی سال گذشته غرب به رهبری آمریکا اعمال جنگ نرم مدرن را عليه جمهوری اسلامی ايران شروع نموده است. ولی در دهه اخير پس از ناکامی ها در جنگ سخت نظامی اقتصادی عليه ايران به‌کارگيری اين جنگ با تحولات ارتباطی - اطلاعاتی را به اوج خود رسانده است. جنگ نرم سی ساله غرب عليه جمهوری اسلامی به دو نوع جهان بينی مادی و الهی باز ميگردد.
اما الان باروش عملی جنگ نرم یعنی جنگ رسانه ای - جنگ اطلاعاتی - روانی
براندازی نرم استفاده میکند.
در دکترين آمريکا مطرح است
ايران امروز يک قدرت فرهنگی سياسی ، نظامی و اقتصادی شده است و ديگر پس
از سه دهه تجربه و شکست نميتوان آن را از طريق جنگ سخت نابود کرد. بايد
از طريق جنگ نرم يعنی تجربه موفق عليه شوروی سابق با پيشرفت هاي جديدی
که در اين حوزه شکل گرفته آن را از درون فروپاشيد. ايران در سه دهه گذشته با قدرت نرم خود و به‌کارگيري آن عليه غرب و آمريکا باعث ايجاد بحران مقبوليت و محبوبيت براي آمريکا در نظام بين الملل شده است. حس تنفر عليه آمريکا در جهان ايجاد کرده که بايد با همين قدرت نرم با آن مقابله و آن را مهار و متزل کرد. کاملا روشن است که هدف و مبانی راهبرد آنها چیست بی شک میتوان گفت : هدف براندازی نظام داخلی ایران همراه با اعتراضات مردمی است وکشیدن ملت ایران درصحنه اعتراضات وناارامی داخلی. اما چند سوال مطرح میشود آیا ملت ما با این عملیات رسانه ای دشمن واکنش مثبت نشان خواهند داد یا منفی ؛ معمولا ملتی آگاه خواهد بود که اطلاعات لازم برای مقابله با تهدیدات غرب را داشته باشد و به عملیات روانی دشمن نبازد همه میدانند : امریکا در صنعت روابط عمومی نقش پیشتاز را ایفا میکند وتعهد براین عبارت دارد "کنترل افکار عمومی" به مفهومی ساده ؛ مایل نیستند مردم در خصوص موضوع بیندیشند هسته ی مرکزی کل یک تبلیغات علیه ایران هم همین بود شما باید شعاری را طرح کنید که کسی با آن مخالفت نورزد و همه حامی اش باشند هیچ کس نباید بداند معنی آن چیست ، زیرا معنایی وجود ندارد هدف بنیادی آن این است که مسیر توجه و تفکر شما از پرسشی که پشت سرشعار خوابیده است منحرف شود : اینکه آیا شما از سیاستهای ما حمایت می کنید ؟ و این مطلبی است که شما حق گفتگو در موردش را ندارید.
ما در قرن بیست و یکم زندگی میکنیم که عصر ارتباطات نامگذاری کرده اند در عصر امروزی رسانه های جمعی ووسایل ارتباط نقش مهمی در تمامی کشور ها برعهده دارد .پس در فرایند گسترش فناوری اطلاعات و تاثیرگذاری آن در تار و پود زندگی مردم و جوامع انسانی نقش بسزایی دارد و اگر تحلیل درستی از آن ارائه نشود آن کشور درخطر است ! راهکار آنست به شناخت ان پرداخته شود. باید اعتراف کرد درباره دیپلماسی رسانه ای ایران در جنگ نرم باید اذعان کرد که این دیپلماسی بسیار ضعیف اجرا شده و به هیچ
وجه در حد و اندازه ی ظرفیت های فرهنگی و رسانه ای نیروی انسانی و قدرت نرم افزاری ما نبوده است.
ضعف هایی در بعد داخلی مشاهده می شود که به برخی از آنها اشاره می شود: اولین مشکل و ضعفی که داریم عدم استفاده از تمام ظرفیت های نرم افزاری ما در جنگ سایبری و دیپلماسی عمومی است. وقتی بحث جنگ پیش می آید دیگر جناح و گروه و آدم وگرایش و قشر و فرقه و این چیزها نداریم ، مرز نمی شناسد تمام گروه های داخلی در این زمینه باید فعال شوند. مثال تخریب چهره هنرمندان ملی ایران مانند شجریان و آقای افتخاری خالف منافع ملی کشور است. اینکه ما بیاییم آدم هایی که استوانه های موسیقی ما هستند اینها را به هر دلیل و بهانه ای دفع بکنیم باعث شود که به اردوگاه جنگ نرم دشمن بروند. از اندیشکده رند تا اتاق فکرهای مهم سیاسی و جلسات پی در پی بادیگر کشورها مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل وموسسات آمریکا و بریتانیا تا اروپا . در صدد آنند تاروز 22 بهمن انقلاب باشکوه ایران که 40 ساله خواهد شد نگذارند این اتفاق بیفتد. ولی ما باید همه چه قشر دانشجو چه قشر ضیف وعادی و چه قشر مرفه و متوسط جامعه در یک جمله هم صدا بگوییم و متحد شویم ما آگاه هستیم ودر شرایط بحرانی و یا در هرشرایطی پشت کشور هستیم تا این مشگلات بوجودآمده وازاین پیچ تاریخی سخت عبورکنیم .