✳️چند توصیه برای خواب و استراحت داوطلبان کنکور:..۱- خواب و استراحت کافی، بخشی از برنامه ریزی دانش آموزان و داوطلبان است

✳️چند توصیه برای خواب و استراحت داوطلبان کنکور :

1- خواب و استراحت کافی، بخشی از برنامه ریزی دانش آموزان و داوطلبان است . چون با خواب مناسب و کافی سلول های بدن بازسازی می شوند و سیستم دفاعی بدن تقویت می شود .

2- محرومیت از خواب، برای چند شبانه روز مشکلات وخیمی را برای خود به دنبال خواهد داشت .

3- کم خوابی، باعث کاهش تمرکز و توانایی در تصمیم گیری و حافظه می شود و در صورت استمرار ، منجر به بیماری و فرسودگی می شود .

4- اکثر افراد در سنین شما ، به طور متوسط نیاز به 7 تا 8 ساعت خواب در شبانه روز دارند . پس به اندازه ای بخوابید و استراحت کنید که وقتی به درس می پردازید ، سرحال و آرام باشید . بیش از اندازه به خواب و استراحت روزانه خود سخت گیری نکنید .

5- برای بیشتر درس خواندن، بهتر است به جای کم کردن ساعات خواب ، سراغ اوقات تلف شده بروید و آن را به حداقل برسانید و یا بازدهی مطالعه خود را افزایش دهید . در مدیریت زمان کیفیت کار مهم است نه کمیت آن .

6- پر خوابی بیش از 8 ساعت، ممکن است دلایل گوناگونی چون کمخونی ، کم کاری غده تیروئید، افسردگی، نداشتن رغبت و انگیزه برای کار، رنگ تیره اتاق شما و ..... داشته باشد. علت پرخوابی خود را باکمک پزشک، چاره جویی کنید .

7- چگونگی رژیم غذایی، می تواند در مقدار و کیفیت خواب شما، موثر باشد. اگر شب ها خواب آرام ندارید:

نارسایی غده تیروئید، ناراحتی قلبی، زیادی صفرا، اختلال در غده فوق کلیوی، کم خونی .
کمبود پتاسیم، کمبود قند و اکسیژن خون، کمبود منیزم .
مصرف دارو های مسهل، مدر و شربت معده حاوی آلومینیوم .
اضطراب، هیجان، استرس زیاد .
صرف غذای سنگین قبل از خواب، به ویژه مصرف غذا های پختی چرب ( لازم است سه ساعت قبل از خواب شام خود را میل کرده باشید .)
مصرف زیاد تخم مرغ، نمک، عدس، لیمو ترش، قره قورت، غذای نفاخ، مواد حاوی کافئین مانند : نوشابه، چای و قهوه یا مصرف شیرگاو قبل از خواب .
استفاده از بالش بلند، یا بستر نا مناسب.
8- رعایت موارد زیر می تواند به بهبود کیفیت خواب شما کمک کند :

داشتن شام سبک یا مواد غذایی که طبع سرد دارند .
سالاد ( کاهو، کرفس ، اسفناج با روغن زیتون ) ماست و خیار، آبمیوه ( کرفس – کدو حلوایی – سیب ) شوید ، پیاز و سیر ، شیر کم چرب داغ با عسل قبل از خواب ، کیفیت خواب را بهتر می‌کند
دوش ولرم قبل از خواب ، آرامش بخش و آسان کننده خواب است .
9- هر صبحگاه ، بلافاصله پس از بیدار شدن از بستر خواب خارج شوید ، کمی نرمش کنید ، دوش بگیرید تا هوشیار و شاداب کار خود را آغاز کنید از غلت زدن در بستر، پس از بیدار پرهیز کنید .

10- داشتن استراحت یا خواب کوتاه میان روز ، گاهی که فعالیت روزانه ، شما را خسته کرده است ضروری است . اما عادت به آن به صورت روزانه آن هم برای ساعات طولانی باعث کاهش ساعت مطالعه ، بیداری دیر هنگام ، اختلال درسیستم خواب شما می شود .

فقط دقت کنید خواب میان روز به خواب زمستانی تبدیل نشود.

11- شواهد نشان می دهد که مطالعه دیر هنگام کارایی چندانی ندارد ، هر چند این اصل برای همه افراد صادق نیست .

12- زمان خواب بر کیفیت مطالعه شما موثر است پس : لازم است 1 تا 5/1 ساعت قبل از مطالعه از خواب بیدار شده باشید ، هوشیاری افراد بلافاصله پس از بیداری از خواب ، پایین است به همین جهت مطالعه بلافاصله پس از بیدارشدن در یادگیری تأثیر منفی دارد . همچنین بررسی ها نشان می دهد که اگربلافاصله پس از مطالعه بخوابید و بطوریکه خواب و مطالعه شما هم مرز باشند . مطلب خوانده شد ، سریع تر فراموش می شود ولی اگر بین خواب و آخرین ساعت مطالعه فاصله ی زمانی وجود داشته باشد ، مطلب خوانده شده ماندگارتر خواهدبود . لذا خوبست که قبل از خواب مقداری تلقین های مثبت و موثر برای مو فقیت در برنامه های فردایتان را انجام دهید وسپس با آرامش به خواب بروید
https://telegram.me/politickaraj