📃آسیب‌های دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (۲).. 📝هادی حق پرست. کارشناس ارشد روابط بین الملل

📃آسیب های دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران(۲)

📝هادی حق پرست
کارشناس ارشد روابط بین الملل

در ایالات متحده متولی اصلی معاونت روابط عمومی و دیپلماسی، در چین موسسه کنفسیوس، در ژاپن بنیاد ژاپن، آلمان انیستیتوی گوته هستند که عهده دار دیپلماسی فرهنگی اند. در ایران نیز در سال 1374 با تاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بنا بود که این سازمان عهده دار اصلی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران باشد و تمامی امکانات و ظرفیت های وزارت ارشاد، وزارت امور خارجه، مجمع جهانی اهل بیت و سایر نهادها به این سازمان واگذار شود.

دیگر مسئله و آسیب در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، عدم بهره گیری از روش های درست است که این خود ناشی از آن است که مسئولین دیپلماسی فرهنگی آنچنان که باید این حوزه و فعالیت های آن را درک نکرده اند. دیپلماسی فرهنگی و اساسا دیپلماسی عمومی، صرفا یک شیوه تبلیغاتی، نوعی روابط عمومی، روش ارتباطی یا بازاریابی نیست، بلکه شاید بتوان دیپلماسی عمومی را مجموعه عمومی از استراتژی ها و تکنیک های جدید دیپلماتیک دانست که در خدمت دستگاه سیاست خارجی یک کشور قرار می گیرد و مسئله اصلی این است که از چه طریق و با چه روشی می توان وجهه و تصویر یک کشور را در جهان بهبود بخشید و باورها و سیاست های خود را به منظور افزایش نفوذ میان جوامع کشورها گسترش داد(بیگلری،محمدصادق: 1393).

متولیان دیپلماسی فرهنگی می بایست بافت فرهنگی مورد نظر خود را خوب شناخته و بر آن اشرافیت داشته باشند. روش فعالیت در هر کشور و حتی منطقه از کشورها متفاوت است. در بعضی مناقط باید با استفاده از ابزار و روش کنسرت موسیقی، در بعضی دیگر از طریق هنرهای نمایشی و یا به ترتیب از روش گفتگو و سمینار، فعالیت های مذهبی مانند روضه و جشن، فعالیت های ورزشی و سنتی ایران یا دیگر روش ها بهره گرفته شود.

•●[I➣ @politickaraj