مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی

مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی

مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS) در پیش بینی خود در خصوص سوریه در ۲۰۱۷ کوشیده است به چالش ها و انتخاب های احتمالی این کشور در سوریه بپردازد.

در این چارچوب، آنتونی کردسمن، یافتن راه حلی مناسب برای ایجاد نتایج پایدار و کارآمد برای جنگ داخلی سوریه را یکی از چالش های مهم واشنگتن در خاورمیانه می داند.

به نظر وی، هیچ شکلی از آتش بس یا تقسیم در سوریه امروز نمی تواند به منازعه ها در این کشور پاسخ دهد و تنها راه حل های گسترده تر می تواند به مشکلات متعدد آن پاسخ دهد. هم چنین با توجه به این که نیمی از مردم سوریه پناهنده یا در داخل آواره اند ثبات در این کشور بدون توجه به وضعیت آن ها شکل نخواهد گرفت. ضمن این که گزینه های واشنگتن برای محدود کردن تأثیرگذاری روسیه در سوریه بسیار محدود است.

ملیسا دالتون نیز در بررسی گزینه های آمریکا در سوریه در سال ۲۰۱۷ ضمن اشاره به منافع و اهداف امریکا در سوریه، چهار انتخاب فراروی واشنگتن در سوریه را مورد بررسی قرار می دهد:


اجازه دادن به روسیه و ایران برای حمایت از اسد برای تقویت کریدور حلب به دمشق:

این گزینه که به منزله ایجاد امکان برای اِعمال فشار بر مخالفان به خصوص در ادلب خواهد بود مخاطره هایی را در داخل سوریه و منطقه ایجاد می‌کند. در این شرایط، معارضه داخلی هم‌چنان- ولو با حمایت منطقه‌ای- فعالیت خواهد کرد و آوارگی بیش‌تر باعث هجوم بیش‌تر آوارگان به کشورهای هم‌جوار و حتی اروپا می‌شود. این گزینه با توجه به قدرت دادن به ایران و بهبود قدرت روسیه در منطقه و هم‌چنین زیر سؤال بردن اعتبار استراتژیک و اخلاقی امریکا با مشکلاتی جدی روبه‌روست.


تقویت رویکرد مبارزه با تروریسم برای غلبه بر داعش و القاعده:

این گزینه مورد تأکید ترامپ نیز قرار دارد. این گزینه نیز- ولو با دستاوردهای فوری- باعث رشد بیش تر تروریسم، ضد غربی شدن تروریست ها و واکنش متحدین منطقه ای واشنگتن می شود.


مداخله نظامی گسترده برای کنار زدن دولت اسد:

این گزینه که با راهبردهای کنونی فاصله زیادی دارد، می تواند شکل های مختلفی داشته باشد اما مستلزم بهره گیری از نیروها و منابع زیادی است، باعث شدت گرفتن منازعه ها و چالش های منطقه ای شده و می تواند موجب تبدیل شدن سوریه به بهشت تروریست ها و بسیج آن ها شود.


دنبال کردن نتایج سیاسی از طریق مذاکره ها برای کنار زدن اسد:

این گزینه، هم زمان مستلزم تعامل با روسیه و ایران است؛ اما در حالی که دولت دونالد ترامپ به تعامل با مسکو معتقد است، علاقه ای به تعامل با ایران نشان نمی دهد و این موضوع پیشبرد چنین گزینه ای را دشوار می سازد. ضمن این که ِاعمال فشار بر ایران از طریق روس ها نیز سخت به نظر می رسد. این در حالی است که با اعطای امتیازهایی به روسیه از جمله با کاهش تحریمها می توان به پایان حمایت آن از دولت اسد امیدوار بود. با این حال در نهایت نیز مشخص نیست که جای گزین اسد نیز بتواند برای منافع امریکا تضمینی ایجاد کند.

┄┅ ┅┄ ┅✶🇮🇷✶┅ ┄┅┅ ┄
🇮🇷 @politickaraj 🇮🇷
┄┅ ┅┄ ┅✶🇮🇷✶┅┄ ┅┅ ┄