از خط دیورند (مرز افغانستان و پاکستان) چه می‌دانید؟

از خط دیورند (مرز افغانستان و پاکستان) چه می دانید؟
در سال 1893 دولت های افغانستان و بریتانیا، توافق کردند که طول سرحد 2450 کیلومتری را علامت گذاری نمایند تا در همین امتداد، خط دیورند کشورهای افغانستان و هند بریتانوی را از هم جدا کند. امضا کنندگان که به عنوان معاهده خط دیورند شناخته شده، عالی جناب امیر عبدالرحمن خان به عنوان پادشاه مستقل افغانستان و سِر هنری مورتیمر دیورند، وزیر خارجه ی دولت هند بریتانوی بودند. این مرز‌‌ به نام خط دیورند شناخته می‌شود و از وسط مناطق پشتون‌نشین می‌گذرد.
افغانستان به عنوان یک دولت مستقل، موافقت کرد که خط دیورند را به حیث مرز بین‌المللی به رسمیت بشناسد.
بعد از تأسیس پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی، افغانستان تقاضا کرد که به پشتون‌های آن طرف خط دیورند حق خودمختاری داده شود. بدون شگفتی، هم بریتانیا و هم پاکستان آن را رد کردند. در واکنش به آن،‌ دولت افغانستان پس از آن به نادیده انگاشتن خط دیورند آغاز کرد و ادعای قلمروی بر مناطقی کرد که از مرز تا دریای سند گسترده است.
در نتیجه‌ی آن، روابط با پاکستان تنش‌آلود شد و این به نوبت خود، بر روابط افغانستان و ایالات متحده در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی تأثیر گذاشت.
هنوز تعداد زیادی از مردم افغانستان، به‌ویژه پشتون‌ها، خیال آن را در سر می‌پرورانند که روزی آن‌ها به مناطق بین خط دیورند و دریای سند حکومت کنند؛ مناطقی که پدرکلان‌های‌شان‌ آن را باخته‌اند. هر چند این رویا آشکارا غیرواقع‌بینانه است. https://telegram.me/politickaraj
✅پی نوشت: این گونه تنش های ناشی از ترسیم مرزهای تحمیلی میان بسیاری از کشور های وارث تمدن ایرانی وجود دارد. تشکیل اتحادیه بین کشورهای وارث تمدن ایرانی، با کم رنگ کردن مرزهای تحمیلی و پیوند مردمان فلات گسترده ایران، تهدیهای ناشی از تنش های قومی را به فرصت های بی نظیر همکاری و دوستی میان این اقوام هم تبار تبدیل می کند.