شک_گرایی در مقابل بدبینی است. شک گرایی، درخواستی برای رسیدن به قطعیت است

شک_گرایی در مقابلِ بدبینی است. شک گرایی،درخواستی برای رسیدن به قطعیت است.
https://telegram.me/politickaraj
بدبینی یعنی نداشتن اعتماد به اطلاعات دریافتی به خصوص اگر آن اطلاعات در تناقض با عقاید خود فرد باشد.به همین دلیل افراد بدبین، ایده های دیگران را تحمل نمی کنند.
شک گرایی،فرایند تفکر نقادانه است برای فهمیدن عمیقتر. فرد #شک_گرا به جای آنکه ادعایی را سریعا قبول کند، نیاز به شواهد و یا اطلاعات بیشتری می بیند. شک گرایان برای شکستن جمود و رکود ذهنی، مشکلی در به چالش کشاندن متصدیان امور و سوال کردن از آنها ندارند.

1- تشخیص فریب:
یک راه ساده برای چالش کشیدن ادعاها و عقاید، طرح سوال های صحیح است: چه چیزی باعث شد که اینطوری فکر کنی؟ ادعای تو بر اساس چه فرضیاتی است؟ آیا برای دفاع از ادعایت می توانی تحقیق یا مطالعاتی را پیدا کنی؟
هرآنچه که دیگران به شما می گویند را کورکورانه نپذیرید.

2- تردید:
اغلب رسانه های جهان که در تملیک خانواده های قدرت و کمپانی ها هستند، از طریق ارائه فیلم ها، تبلیغات، اخبار و یا کمپین های سیاسی به دنبال آن هستند که تفکر و رفتار ما را تحت تاثیر قرار دهند. وقتی کسی ادعا می کند که حقیقت را دریافت کرده، حد و غایت آن را تشخیص دهید. اگر چیزی به نظر می رسد که درست نباشد، احتمالا درست نیست.

3- نقش وکیل مدافع شیطان را بازی کنید:
شک گرایان دوست دارند که موضوعات را از هردو جهت ببینند. بازی کردن در هر دو سوی ادعاها باعث فهم بهتر از مسایل می شود. این تمرین برای هرکسی خوب است که یاد بگیرد و به کار ببندد به خصوص بچه ها.

4- به کارگیری منطق و شهود:
هرکسی تا حدی از منطق و شهود برخوردار است اما اغلب ما تمایل داریم که بر یکی از آن دو تکیه کنیم. استفاده از هر دو توانمندی ذهن باعث می شود که متفکر بهتری شوید، زیرا تردید کردن و معتقد شدن، قدرتمندترین عملکرد ذهن است.

5-تشخیص سوگیری(1)
یک شک گرای واقعی،این وظیفه مهم را متحمل است که آیا اطلاعات و یا پژوهشی مبتنی بر سوگیری است یا نه. بیشتر مردم دوست دارند به رادیوهایی گوش دهند یا کانال هایی تلوزیونی را ببینند که در راستایی جهان بینی شان است. اما شک گرا بودن، حیرت کردن از دیدن آن روی داستان هاست؛ روی دیگری که در ابتدا دیده نمی شود. تفاوت است بین پیام هایی که قصد ترغیب کردن دارند با پیام هایی که قصد اطلاع رسانی دارند.

مترجم: حمید همتی

منبع
http://expandedconsciousness.com/2015/11/11/5-ways-practice-positive-skepticism
پی نوشت :

1- سوگیری ( Bias )یعنی تمایل به پذیرش یک نظریه یا عقیده بدون بررسی درستی یا نادرستی آن.