«سعودی‌ها گرفتار افول قدرت منطقه‌ای؛ ایران هراسی ابزاری برای هویت سازی است». *قسمت دوم

"سعودی ها گرفتار افول قدرت منطقه ای؛ ایران هراسی ابزاری برای هویت سازی است"
گفتگوی خبرگزاری ایرنا با دکتر مانی محرابی
*قسمت دوم
http://www.irna.ir/fa/News/82567430/

ایرنا:طی هفته های اخیر شاهد بحرانی بین قطر و عربستان سعودی هستیم و قطر درمعرض بی سابقه ترین محاصره از سوی عربستان و هم پیمانانش قرار گرفته است.عربستان بیش از این چه کارهای دیگری می تواند علیه قطر انجام دهد؟
محرابی:در وهله نخست باید توجه داشت عربستان در این مسیر تنها نیست و اساسا تصمیم گیرنده اصلی در قبال تقابل با قطر نیز محسوب نمی‌شود بلکه این تقابل محصول ائتلاف سه جانبه اسرائیل، مصر و سعودی است. اما در باب قسمت دوم سوال تان، عربستان و به عبارتی ائتلاف فوق الذکر تنها دو راه پیش رو دارند
الف - اعمال فشار کنترل شده و میانجی‌گری دولت‌های دیگر جهت بازگشت قطر به دایره تحت نفوذ عربستان
ب - اعمال فشار حداکثری در جهت راندن قطر به سمت ائتلاف با ایران و روسیه
باید دید هدف ائتلاف عربستان چیست، اگر هدف تغییر رژیم در قطر باشد قطعا طرح دوم اجرا خواهد شد زیرا به این وسیله پروژه القای خیانت قطر به دوستان عرب خود تکمیل می‌شود و اگر هدف صرفا جلوگیری از سرکشی قطر در مقابل عربستان و فشار بر دوحه در ارتباط با حمایتش از اخوان المسلمین باشد، طرح اول پیاده خواهد شد.

ایرنا:نقش قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای در بروز بحران در حاشیه جنوبی خلیج فارس،تداوم و یا مهار آن را چگونه می بینید.منافع کدام بلوک های قدرت در راستای تداوم بحران و نفع کدام یک در راستای مهار آن است؟
محرابی:طبیعتا بازیگران فرامنطقه‌ای به دلیل نوع مواضع شان، خواسته یا ناخواسته در شکل گیری بحران‌های منطقه نقش دارند. این بازیگران عموما بدون درک واقعیت‌های منطقه‌ای و بر اساس نگاه صرف ژئواکونومیک و ژئو استراتژیک به اعمال برنامه‌های خود می‌پردازند ولی جدای از این مساله به طور کلی طیف حامیان جبهه ایران مواضعی نزدیک به مواضع جمهوری اسلامی دارند، یعنی حل بحران و ثبات منطقه‌ای به ادامه روند رو به رشد آنها در خاورمیانه می‌انجامد و طیف حامیان جبهه سعودی نیز منافع خود را در بحران سازی و شکستن نظم کنونی حاکم بر منطقه می‌دانند.