اتخاذ مواضع شفاف در برابر جریان برانداز.. ♦️به قلم: شکور زیرک. کارشناس ارشد علوم سیاسی

اتخاذ مواضع شفاف در برابر جریان برانداز

♦️به قلم :شکور زیرک
کارشناس ارشد علوم سیاسی

در جوامع دمکراتیک ,احزاب به شکل موثر در همه زمینه ها فعالیت می کنند .رفتار دولت را رصد وتعدیل می کنند,ارتباط نزدیک با افکار عمومی دارند وبا وجود اینکه از قدرت رسمی مثل دولت برخور دار نیستند ,باتوسل به قدرت غیر رسمی وقانونی که در اختیار دارند,حوادث واتفاقات اجتماعی وسیاسی رامدیریت می کنند وسعی می کنند بر حسب منافع حزبی به سمت وسوی مورد دلخواه هدایت کنند.

احزاب در ایران هم خارج از این قاعده نیست ودوگفتمان اصلاح طلبی واصول گرایی تلاش می کنند اتفاقات را تحت سیطره حزب متبوع خود مدیریت کنند وسهم ونفوذ خود را در قدرت افزایش دهند.

هدف از این نوشتار واکاوی جریان اصلاح طلبی واصول گرایی وبر شمردن نقاط ضعف وقدرت این دو جریان سیاسی نیست ,بلکه پرداختن به جربان سومی به نام براندازی است که در مقاطع مختلف ودر تحولات سیاسی واجتماعی جامعه ما ظهور می کند واز نگاه خود تلاش می کنددر قالب سخنرانی ومصاحبه اوضاع را سامان دهد ومقدمات رسیدن به قدرت را فراهم کند.

جریان برانداز از زاویه دید افکار عمومی مردم ایران وجریان ناجی مردم ایران از نگاه رهبران این جریان ,تصورات متوهمی از خود ارایه می دهد که محقق شدنی نیست وضعف های بنیادی دارد ازجمله :


√وجود رهبران متعدد وغیر کاریز ماتیک

جریان برانداز را رهبران متعددی رهبری می کنند که هیچ یک از این افراد مقبولیتی در بین مردم ایران ندارند وهیچکدام نمی توانند عده ای قابل توجه از مردم را درحمایت از خود همراه کنند.

البته هواداری عده ای خوش باور وقلیل را نمی توان در ردیف مقبولیت مردمی قرار داد.در کنار عدم محبوبیت ,رهبران جریان برانداز به لحاظ نظری وفکری وجه مشترکی باهم ندارندوتنها پلی که انهارا در کنار هم قرار داده است ,مقابله با جمهوری اسلامی است .

√ناتوانی از ارایه مدلی از حکمرانی

سوالی که جریان برانداز نمی توان به ان پاسخ دهد وعاحز به نظر میرسد این است که نسخه ومتد حکومت داری شما چیست؟

در پشت جریان برانداز ,تفکر وایده امید وار کننده ای نه تنها در موضوع مهمی مثل نحوه حکمرانی وجود ندارد بلکه در مسایل کم اهمیت تر هم نظری ندارند .

√نداشتن پایگاه اجتماعی

افکار عمومی به تهی بودن جربان برانداز واقف است .دنیایی که براندازان از ان سخن می گویند ,دنیای خشونت ,هرج ومرج ,جنگ داخلی وتجزیه است ودر مرحله اخر تعرض نظامی بیکانگان را به خاک ایران تجویز می کنند.

باهمه کاستی هایی که وجود دارد ,هیچ منطقی نمی پذیرد برای رهایی از این ضعف ها وناکارامدی ها به سمت جریان برانداز حرکت کنیم که خود پوچ وفروپاشیده است واگر حمایت رسانه ای از انان نباشد ,حرفی برای بازگویی ندارند.

بررسی ارای مردم در انتخابات نشان می دهد که گرایش مردم وافکار عمومی به سمت اصلاح طلبی است وجریان اصلاح طلبی ,گفتمانی انتقادی واصلاحی درون حاکمیت جمهوری اسلامی است وپایبند به مبانی نظام وانقلاب می باشد وچنین رویکردی در کلام ورفتار رهبران اصلاحات شنیده ودیده می شودولی این رویکرد اثار مثبت چشم گیری دربین افکار عمومی ایجاد نکرده است وبه مدد تلاش های بی وقفه افراطیون داخلی ,برخی از مردم تصور درستی از اصلاح طلبی ندارند وبرخی جریان اصلاحات را در ردیف براندازان می پندارند.

با رویکرد اصلاحات مسالمت امیز درون ساختار,هم جریان برانداز مخالف است وهم افراطیون داخلی.

درواقع اصلاح ستیزان داخلی وخارجی همواره تلاش می کنند جریان اصلاحات را ناکارامد جلوه دهند.افراطیون داخلی با انواعی از برچسب ها,تهمت ها وایجاد محدودیت با جریان اصلاحات مقابله می کنند وازسوی دیگر جربان برانداز تلاش می کند امید مردم به اصلاحات را تبدیل به یاس کند, اصلاحات رابه بن بست بکشاندومردم را وادر کند به اصلاحات پشت کنند.

جریان برانداز نمی خواهد ویا نمی تواند بپذیرد که از دید افکارعمومی ,ببگانه محسوب می شود ودر این بین به هر مقداریکه مرزبندی بین اصلاح طلبان وبراندازان شفاف ترشود وتصورات باطل برخی از مردم نسبت به جریان اصلاحات ,ترمیم شود.,براندازان منزوی تر می شوند.

🌐 ʝσιɳ🔜 @politickaraj