: …علمی است که به مطالعه‌ی رابطه‌ی بین به ویژه تاثیر بر می‌پردازد و تلاش می‌کند بین که افراد استفاده می‌کنند اعم از معیار و غیر مع

#زبان_شناسی_اجتماعی:


علمی است که به مطالعه ی رابطه ی بین #زبان_و_جامعه به ویژه تاثیر #جامعه_یا_اجتماع بر #زبان می پردازد و تلاش می کند بین #زبانی که افراد استفاده می کنند اعم از #زبان معیار و غیر معیار به ویژه گویش های گوناگون #زبانی و وضعیت و شرایط اجتماعی آن ها از جمله طبقه و پایگاه اجتماعی،سن،جنسیت،تحصیلات،نوع رسانه،سرمایه ی اجتماعی، و غیره ارتباط برقرار نماید. بنابراین می توان از طریق مطالعه ی اموری نظیر نحوه ی گفتار،نوشتار،نوع گویش،تنوع زبانی افراد،آمیختگی های زبانی،محرمات و غیره به پایگاه اجتماعی، اعتقادات و باورها،نظام ارزشی ،و به طور کلی سرمایه ی اجتماعی آنان دست یافت و این کار در حوزه ی #زبان_شناسی_اجتماعی انجام می گیرد. البته عکس این قاعده نیز می تواند صادق باشد.

#گشتار_اجتماعی:

فرآیند تغییر پدیده ها و رخدادهای #اجتماعی_فرهنگی از طریق اصلاح یا تغییر و تبدیل آن ها از وضعیت قبلی به وضعیت جدید است. در #گشتار_اجتماعی ، تغییر به صورت تدریجی و مرحله به مرحله است و ممکن است بسیار محسوس نباشد. فن آوری ها، اختراع ها،و ابتکاری های علمی و نیز میزان آگاهی جمعی در یک #اجتماع_یا_جامعه می توانند تاثیرات تعیین کننده ای بر این #گشتار بگذارند، هر چند که از مداخله های مراجع قدرت نمی توان به سادگی گذشت . می توان از تغییرها در خانواده ها،شرایط حمل و نقل و فرهنگ ترافیکی، تغییرها در شهرها به مثابه نمونه هایی از #گشتار_اجتماعی یاد کرد.

👤نویسنده: #خلیل_میرزایی
📘عنوان کتاب: #فرهنگ_توصیفی_علوم_اجتماعی
📇انتشارات: #فوژان ⇜ ڪــانــال‌ علــوم سـیاســـی ❦
─┅─═ঊ🎀🎀ঈ═─┅─ @politickaraj
─┅─═ঊ🎀🎀ঈ═─┅─