شب یلدای ایرانی از منظر دیپلماسی فرهنگی سیده مسعوده میرمسعودی

شب یلدای ایرانی از منظر دیپلماسی فرهنگی سیده مسعوده میرمسعودی

شب یلدا یا شب چله یکی از مراسم باستانی ایران است که قدمتی بیش از هفت هزار سال دارد و شبی است که از نظر جغرافیایی خورشید بیشترین فاصله از استوا را دارد ونوید رسیدن زمستان در نیمکره شمالی و انقلاب زمستانی را می دهد .
واژه یلدا ریشه سریانی دارد و به معنای ولادت و تولد است و منظور از تولد هم ولادت خورشید (مهر/میترا)است .رومیان آن را ناتالیس آنایکتوس یعنی روز تولد مهر شکست ناپذیر می نامیدند. ابوریحان بیرونی از این جشن به نام میلاد اکبر نام برده ومنظور از آن را میلاد خورشید دانسته است.
حال بااین شرح کوتاه و با توجه به اینکه این روز در کشورهای دیگر نیز به نامها و نمادهای دیگر برگزار می شود از منظر دیپلماسی فرهنگی موضوع را واکاوی می کنیم .
در میان دیپلماسی نوین ،دیپلماسی فرهنگی از اهمیت ویژه ای برخودار است.دیپلماسی فرهنگی به کشورها اجازه می دهد که با استفاده از عناصر کلیدی و نفوذ فرهنگی به طور مستقیم با مخاطبان سایر ملل ارتباط مستقیم برقرار کند و فرآیند موثری است که در آن فرهنگ یک ملت به جهان بیرون عرضه می شودو هم چنین تاثیر گذاری در حوزه سیاست خارجی به حدی است که در عصر کنونی از فرهنگ به عنوان قدرت نرم در سیاست خارجی یاد می شود. و به تعبیری،دیپلماسی فرهنگی به معنای استفاده از ابزارها و مکانیسم های فرهنگی برای معرفی و انتقال تمدن یک سرزمین به سرزمین و فرهنگ های دیگر است . https://telegram.me/politickaraj