📌 بازخوانی گزارش سال گذشته گروه اوراسیا.. ⭕️ گزارش ریسک‌های عمده سال ۲۰۱۸

📌 بازخوانی گزارش سال گذشته گروه اوراسیا

⭕️ گزارش ریسک‌های عمده سال ۲۰۱۸

🔵 #گروه_اوراسیا در ژانویه ۲۰۱۸ به ارزیابی ریسک‌هایی که جهان را در سال ۲۰۱۸ تهدید می‌کند پرداخته است. این ده ریسک به ترتیب اهمیت عبارتند از:

1⃣ علاقه #چین به خلأ (علاقه روزافزون چین به برسازی هنجارهای بین‌المللی خود و جانشینی با ایالات متحده)

2⃣ حوادث (#تروریسم، حملات سایبری و...)

3⃣ جنگ سرد #فناوری‌های_جهانی (تسلط در فناوری‌های در حال ظهور، بدل به مهم‌ترین جنگ جهان برای قدرت اقتصادی شده است)

4⃣ #مکزیک (جر و بحث‌ها بر نفتا و انتخابات ریاست جمهوری وضعیت سیاسی مکزیک را شکننده خواهند کرد)

5⃣ روابط ایالات متحده و #ایران

6⃣ فرسایش نهادها (اکثر مردم جهان به #رسانه‌ها بدگمان شده‌اند و شدیداً به تئوری‌های توطئه گرایش پیدا کرده‌اند)

7⃣ حمایت‌گرایی (حمایت از #تولیدات_داخلی)

8⃣ بریتانیا (#برگزیت)

9⃣ سیاست‌های #هویتی در جنوب آسیا (به عنوان نمونه در میانمار، مالزی، اندونزی، چین)

🔟 #امنیت_افریقا

🔴 پنجمین ریسک در این زمره روابط ایران و آمریکا است که به عنوان یکی از ریسک‌های اصلی جهان در سال ۲۰۱۸ شناخته شده‌است.

🔶 #ترامپ به شدت به دنبال ضربه زدن به ایران است؛ درست یا غلط، او این کشور را به عنوان ریشه بسیاری از شیطنت‌ها در جهان می‌پندارد. در سال ۲۰۱۸‌، روابط ایالات متحده – ایران با ریسک گسترده ژئوپلتیک و بازار همراه است. #توافق_هسته‌ای تحت عنوان برنامه جامع اقدام مشترک‌، شاید در سال ۲۰۱۸ به قوت خود باقی باشد، اما احتمال از بین رفتن آن نیز زیاد است که در این صورت، منطقه را وارد دوره‌ای از بحران واقعی می‌کند.

🔶ا یالات متحده به دنبال اجرای یک استراتژی جامع برای مقابله با #نفوذ_منطقه‌ای و بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران است. این به معنای پشتیبانی قوی از #عربستان_سعودی و تلاش‌های فعال‌تر ایالات متحده برای مبارزه با ایران در #سوریه، #عراق، #لبنان و #یمن است. ایالات متحده همچنین تحریم‌های گسترده‌تری را علیه ایران به دلیل آزمایش‌های #موشک‌های_بالستیک، پشتیبانی درک‌شده از تروریسم، و نقض حقوق بشر وضع خواهد کرد. همچنین پشتیبانی مردمی ترامپ از #اعتراضات در ایران، به تنش‌های بیشتر دامن می‌زند.

🔶 ایران نیز از جمله از طریق ایذای ناوهای ایالات متحده واکنش نشان خواهد داد، مانوری که می‌تواند منجر به اقدام مهلک گردد. #جنگ_نیابتی می‌تواند ایرانیان و سربازان ایالات متحده را به کشتن دهد. عربستان سعودی و ولیعهد ریسک‌پذیر آن ممکن است پشتیبانی ایالات متحده را به عنوان چراغ سبزی برای خود علیه ایران دانسته و پا را فراتر از حد خود نهاده و خطر ایجاد کنند. روابط پرتنش ایران – عربستان سعودی، ریسک #حملات_سایبری چندجانبه را به همراه خواهد داشت و چالش‌هایی برای سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در این دو کشور دارند ایجاد خواهد نمود.

🔶 این به اندازه کافی بد است، اما بدتر از این، اتفاقاتی است که در صورت به هم خوردن توافق هسته‌ای رخ خواهد داد. در این موقعیت بحرانی، این توافق احتمالاً به مویی استوار خواهد بود. #اتحادیه_اروپا و کشورهای عضو آن در برابر درخواست اصلی ترامپ مبنی بر اصلاح توافق، مقاومت خواهند کرد. این توافق، مزایای مالی فراوانی برای ایران دارد و لذا برای حفظ آن تلاش می‌کند.

🔶 در سناریوی غیرمحتمل‌تر، اروپا، روسیه، و چین بر سر یک #برجام_۲ با ایران به توافق می‌رسند. واردکنندگان اروپایی و آسیایی به #خرید_نفت_ایران ادامه می‌دهند. ایران به رعایت محدودیت‌های هسته‌ای برنامه جامع اقدام مشترک ادامه می‌دهد. اثرات ژئوپلتیک این سناریو بسیار محدودتر هستند. با این حال، روابط پرتنش ایالات متحده – ایران بر ژئوپلتیک‌های منطقه‌ای نیز تأثیر می‌گذارد و نگرانی در مورد بازگشت سیاست‌های سخت تحریمی ترامپ، بر احساس سرمایه‌گذاران نسبت به ایران سایه می‌افکند.

✔️ لازم است ذکر شود آگاهی یافتن از موضوعات مدنظر اندیشکده‌ها و مؤسسات مطالعات راهبردی در جهان یکی از ضرورت‌های تفکر راهبردی در ایران است. ترجمه «گزارش ریسک‌های عمده سال ۲۰۱۸» توسط مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با این هدف انجام شده‌است و لزوما بیانگر دیدگاه‌های این مرکز نیست.

🔻دریافت فایل pdf گزارش

🔗 yon.ir/Z3Uoy