🌐 مقررات هدیه دادن در دیدارهای رسمی بین المللی

🌐 مقررات هدیه دادن در دیدارهای رسمی بین المللی

▪️یکی از آداب و فنون دیپلماسی در دیدارهای رسمی، هدیه دادن و نحوه اهدا آن است که شیوه و انجام آن بار معنایی خاصی دارد.

🔹به طور کلی هدیه دیپلماتیک، هدیه ای است که یک دیپلمات، سیاستمدار یا رهبر سیاسی هنگام دیدار از کشور خارجی به همتا یا شخصیت سیاسی میزبان تقدیم می کند که میزبان با احترام آن را می پذیرد.

🔸نوع هدیه دیپلماتیک بر مبنای نوع فرهنگ و علایق کشورها و مقام های آن ها تهیه می شود. بنابراین، در انتخاب هدیه هوش و ذکاوت دولتمردان و مشاوران آنان بسیار اهمیت دارد.

https://t.me/iranprotocol/130

🎙 «صباح زنگنه» تحلیلگر مسائل خاورمیانه و نماینده سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در مورد مقررات و قواعد هدیه دادن می گوید:

▪️هر کشوری پروتکل و مقررات دیپلماتیک ویژه خود را دارا است اما در تشریفات دیپلماتیک، برای رفتار در دیدارهای رسمی اصول خاصی درنظر گرفته شده است.
▫️این مقررات به این معنا نیست که در هر شرایطی، دولتمردان مطابق آن عمل کنند چرا که ممکن است برخی از میزان آن عدول کنند یا بگذرند. به عنوان نمونه، هدیه هایی که از طرف کشورهای کم وزنتر به کشورهای قدرتمند اهدا می شود، از نوع و جنس ویژه ای است و نباید توقع جبران متقابل را داشت.


🔻جنبه ارزشی هدیه و تاثیر آن بر روند دیپلماسی:

▪️هدیه دادن، نوعی تلطیف فضای دوستی و مسالمت جویی در برابر طرف مقابل است. در برخی موارد این روش ها برای ایجاد لابی در کشور مقابل به کار گرفته می شود.
▫️پس به این صورت نیست که هدایا دوطرفه باشد بلکه بستگی به موقعیت اهداکننده و روحیه هدیه پذیر دارد. همچنین این فرایند در برخی موارد به قدرت و موقعیت ۲ طرف بستگی دارد.


🔻 تشکیل موزه های گوناگون برای نگهداری هدیه ها:

▪️در برخی کشورها، ممکن است هدیه هایی که دریافت می شود در موزه های خاصی نگهداری شوند، همانند آنچه در موزه های ریاست جمهوری و وزارت خارجه کشورمان موجود است. گاهی اما مقام ها و شخصیت های حقوقی به هدیه ها به چشم اموال شخصی می نگرند. مثال دیگر اینکه حجم، نوع و سبک این هدیه ها همه در چارچوب پروتکل های متعارف قابل احصا است اما ممکن است در برخی کشورها به این مقررات عمل نشده و هدایای گرانقیمتی ردوبدل شود که هیچ کجا نیز ثبت نشود.
▫️قانون کشور ما استفاده شخصی از هدایا به ویژه هدیه هایی با ارزش بالا را منع کرده است و هر مقامی باید آن هدیه را اعلام کند و به دستگاه متبوعش انتقال دهد تا در موزه قرار گیرد یا به فروش برسد، مگر در مواردی که به صورت شخصی نام یا نشانی از پذیرنده هدیه حک شده باشد.

❗️زنگنه در پاسخ به این پرسش که آیا مواردی وجود داشته که کشوری هدیه را رد کند؟
▪️گفت: این مساله متعارف نیست مگر در حالتی که میان 2 کشور مخاصمه و درگیری وجود داشته باشد. در این صورت، ممکن است هدیه پذیرفته نشود یا برگردانده شود.

::::::کانال علوم سیاسی::::::

:::: @politickaraj