می‌توان مصادیق این ماجرا را در روابط خود با ترکیه — سودان و… مشاهده کنیم

می توان مصادیق این ماجرا را در روابط خود با ترکیه — سودان و… مشاهده کنیم.
با ببینیم چند کشور در جهان منافع رابطه خود با عربستان سعودی و یا اسرائیل را با منافع خود با ایران مقایسه کردند و در نهایت از منافع خود با ایران گذشتند. یا اینکه تلاش می کنند موازنه ای در روابط خود با ایران از یک طرف و با عربستان سعودی و اسرائیل از طرف دیگر حفظ کنند.
اگر به برخی متحدین بالقوه خود مانند عراق نگاه کنیم می بینیم که این کشور برای حفظ موازنه قدرت تلاش می کند هم با ما رابطه صمیمی داشته باشد هم با دشمنان ما مانند عربستان سعودی و ایالات متحده.
البته بنده تلاش ندارم از رفتار سیاسی عراقی ها و یا حتی ترک ها انتقاد کنم بلکه هدف بنده این است که متوجه باشیم آنها تلاش دارند بر اساس معیار های سیاسی بین المللی رفتار کنند و ما هستیم که هنوز قبول نداریم با این معیار ها رفتار کنیم.
اینکه سفارت خانه ای در تهران که سفیر آن استوار نامه اش را به رئیس جمهوری نظام جمهوری اسلامی تحویل داده و رسما تحت حمایت نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد تهدید یا مورد حمله قرار گیرد، به هر دلیلی، بیش از اینکه به دشمن ویا طرف مقابل لطمه بزند به خود ما لطمه میزند، چون حیثیت نظام ما است که در سطح جهانی خدشه دار می گردد.
اینکه ما فکر کنیم مثلا از حکومت ترکیه در زمان کودتا حمایت کردیم پس این حکومت دیگر همیشه مرید ما خواهد بود تصوری بسیار خام است.
اینکه ما فکر کنیم چون مثلا از فلسطینی ها در مقابل اسرائیل حمایت کردیم پس اینان همیشه گوش به فرمان ما خواهند بود اشتباه بزرگی است.
︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻
🆔 @politickaraj
︼︼︼︼︼︼︼︼︼︼︼︼
‍ ‍ ‍ کانال علوم سیاسی⇱ ڪلیــڪ ڪنید