جغرافیا: موقعیت و خصوصیات جغرافیایی در تعیین قدرت ملی نقش زیادی دارند مثلا دولتهای بدون ساحل محدودیتهای زیادی در کسب و افزایش قدرت

جغرافیا : موقعیت و خصوصیات جغرافیایی در تعیین قدرت ملی نقش زیادی دارند مثلا دولتهای بدون ساحل محدودیتهای زیادی در کسب و افزایش قدرت دارند و سرزمینهای کوهستانی رو به اسونی نمیتونن تسخیر کنن بنابراین بر قدرت دارنده موثر است .
@politickaraj
2) وسعت سرزمین : سبب ازدیاد قدرت دولت است .زیرا امکان اشغال نظامی خارجی را تا حد زیادیمنتفی میسازد .

3) منابع ملی : منظور منابع طبیعی است که هر اندازه بیشتر باشد قدرت دولت را افزایش میدهد و کشورهای نیازمتد و وابسته را متاثر میسازد .

4) توان اقتصادی : قدرت هر دولت به قابلیت اقتصادی ان بستگی زیادی دارد امروزه میزان صنعتی شدن کشورهامهمترین معیار قابلیت اقتصادی است .( سطح بالای درامد سرانه ، تولی روزانه یا سالانه فولاد ، سطح بالای مهارتهای فنی نیروی کار و شاخص مهم توانایی تبدیل صنایع مصرفی به منابع مولد)
@politickaraj
5) توان نظامی : دولت برای اعمال قدرت نیازمند قوای مسلح است توانایی نیروهای مسلح هر کشور عنصر اساسی در معادله قدرت است .

جمعیت : در شرایط متعادل جمعیت زیاد از منابع قدرت دولت است اما در شردیط خاصی که همه میدونیم جمعیت زیاد عامل محدود کننده دولت است .


منابع نامحسوس قدرت دولت : 👇
1) کیفیت رهبری و حکومت ملی : رهبری شایسته و بدور از فساد میتواند منابع گلی را در راستای افزایش قدرت دولت هدایت کند حکومت فاسد نوعا از از این توانایی محروم است .

2) اراده تخصیص منابع برای دست یافتن به هدفهای ملی
3) روحیه انظباط لیاقت و کیفیت تیروهای مسلح
4) توان بالقوه اتحاد دولت با دولت یا دولتهای دیکر
5) ارتقای سطح آگاهی سیاسی در نیان مردم
@politickaraj
توزیع قدرت
نظریه های توزیع قدرت :
1) نخبه گرا
2) نظریه کثرت گرا
3) تظریه مردم گرا

ماهیت قدرت اقتدار است

منبع : کتاب خلاصه مبانی علوم سیاست
https://telegram.me/politickaraj