دفترچه آزمون استخدامی فراگیر دستگاه‌های اجرایی منتشر شد

دفترچه آزمون استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی منتشر شد.
بازهم شاهد بی توجهی به فارغ‌التحصیلان علوم سیاسی بودیم.
در ازمون پیش رو فقط استخدام یک نفر زن یا مرد فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی یا روابط بین الملل ان هم در سازمان شیلات تهران!! داریم.

معلوم است که نامه سرگشاده ی سال گذشته ی انجمن علوم سیاسی ایران به روحانی رئیس جمهور محترم هم بی نتیجه بوده است‌.

در کشورهای توسعه یافته، اقتصاد و روابط بین الملل جزو ۱۰ رشته ی برتر و پولساز است.از طرفی وابستگی شدید فارغ التحصیلان این رشته ها به دولت وجود ندارد. بلکه اکثرا در موسسات پژوهشی، دفاتر مطالعاتی و اتاقهای فکر، به امر تصمیم گیری، سیاست گذاری و تصمیم سازی در کشور کمک میکنند.
در واقع ارگانهای سیاسی و مدیریتی، حاصلِ تفکر و پژوهش این دانشمندان را با پرداخت پول، بدست می آورند.
لذا این سیاستمداران هستند که برای اینکه در سیستم تصمیم گیری باقی مانده و تصمیمات صحیحی اتخاذ کنند، به حاصلِ تدبیر و تفکر پژوهشگران نیازمندند.
در کشوری که عزل و نصب مدیران و چرخش نخبگان اجرایی، بر مبنای شایستگیها و تجزیه و تحلیل کارآمدیهایشان نیست، و از طرفی مدیران هم، کارشناسان ضعیف را ترجیح میدهند تا احیانا مشکلی برایشان پیش نیاید‌، وجود اتاقهای فکر هم بی معنا میشود‌.

از این رو در ایران، شاهد #پارادوکس و تناقض در ارتباط با رشته های علوم اجتماعی و خاصه علوم سیاسی هستیم.
دانشجو یا فارغ التحصیلی که به یُمن رشته ی تحصیلی خود، باید دستگاه و نظام سیاسی کشورش را نقد و تحلیل کند، #ارتزاق و روزی خود را در دستان دولت و نظام سیاسی جستجو میکند!

در کشور عزیزمان شاهد بحران " سیاست گذاری" هستیم‏. معلوم نیست که نمایندگان مجلس ما در چه سطح از درک و فهم و اشنا به سیاست گذاری هستند.
در کمال ناباوری امروز در خبرها گفته شد که به هر ايراني قرار است روزي ١ ليتر بنزين بدهند. حتي انهايي كه خودرو ندارند. سهمیه بندی بنزین با صرف هزینه های کلان و ایجاد کارتهای سوخت، در دولت قبلی اتفاق افتاده بود.
دولتی که با شعار تغییر امده بود‌، سهمیه بندی را ملغی کرد و روزی نیست که از قاچاق سوخت در کشور امار ندهند. رئیس جمهور هم با آب و تاب از قاچاق سوخت و ارزان بودن ان در کشور سخن میگوید.
ایا راه حل جلوگیری از قاچاق سوخت، فقط افزایش قیمت ان است؟
اگر قاچاق وجود داشته، چرا کارت سوخت و سهمیه بندی را حذف کرد؟
سیستم نظارتی و نهادهای اطلاعاتی ما به چه امری مشغولند، که عجیب ترین روشهای قاچاق باید در کشور اتفاق بیفتد؟

واریز سوخت به کسانی که مالک خودرو نیستند، چه معنایی دارد؟ ایا میخواهند مردم را به #دلالی سوق دهند؟ ایا این توهین به شعور مردم و توهین به #کشورداری نیست؟ ایا همه اینها به این معنی نیست که با ایجاد خبرها و سیاست گذاریهای کاذب و بدون محتوا، مردم را به چیزهای ابتر و نامفهوم #سرگرم سازند؟
بله در کشوری که سیاست گذاری بر مبنای تفکر و پژوهش نیست و فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی و علوم اجتماعی و سیاسی، در نهادها و ارگانهایِ تاثیرگذار بکار گرفته نمیشوند، همین روز و حال را خواهد داشت.

✍محمدعلی هژبری

https://t.me/mohamadalihozhabri