…این اصطلاح به پژوهش‌ها و نظریه‌ی اجتماعی که در نیمه‌ی اول قرن بیستم (دهه‌های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰) از اولین مکتب جامعه شناسی جهان در دانشگ

#مکتب_شیکاگو
#Chicago_school

این اصطلاح به پژوهش ها و نظریه ی اجتماعی که در نیمه ی اول قرن بیستم (دهه های 1920 و 1930) از اولین مکتب جامعه شناسی جهان در دانشگاه شیکاگو مطرح شدند و به طور عمده روی مسائل شهری از جمله رفتار گروه های اجتماعی و قومی گوناگون متمرکز بودند، دلالت دارد. به دلیل رشد بسیار سریع، شهر شیکاگو به عنوان آزمایشگاهی برای انجام پژوهش های جامعه شناختی راجع به اثرات شهرنشینی بر فرهنگ و روابط اجتماعی محسوب می شد. در زمینه ی جرم شناسی، این مکتب بر علت های اجتماعی فرهنگی بزه شهری و پیشگیری از جرم یا بزه تمرکز داشت. دانش پژوهان این مکتب با تقسیم شهر به مجموعه ای از مناطق متمرکز از میان شهر گرفته تا حومه های شهری و بررسی حرکت گروه ها بین این مناطق، الگوهای سکونت را بررسی کردند. مطالعات آن ها به عنوان مطالعات برجسته در زمینه ی تحلیل ساختار شهری، مسائل و مشکلات اجتماعی، و روابط قومی به حساب می آیند. یکی از مهم ترین چهره های این مکتب رابرت ای پارک (1944_1864) است.

#مکتب_نوکانت_گرایی
#Neo_kantianism

این اصطلاح را می توان به هر فلسفه یا نظریه ی اجتماعی ای اطلاق کرد که در پی بسط و بازنگری روش های تحلیلی کانت است، یا به مسائلی پاسخ می دهد که ایمانوئل کانت (1804_1724) مطرح کرد، مثلا در معرفت شناسی و اخلاق. دقیق ترین مصداق این اصطلاح نهضتی فلسفی در آلمان و پیش از جنگ جهانی اول است. این نهضت شامل دو مکتب عمده بود که در ماربورگ و هایدلبرگ مستقر بودند، مکتب هایدلبرگ به دلیل تاثیری که بر ماکس وبر داشت، حائز اهمیت است (ویلیام آوتویت و تام باتامور).

منبع کتاب: #فرهنگ_توصیفی_علوم_اجتماعی
نویسنده: #خلیل_میرزایی
⇜ ڪــانــال‌ علــوم سـیاســـی ❦
─┅─═ঊ🎀🎀ঈ═─┅─ @politickaraj
─┅─═ঊ🎀🎀ঈ═─┅─