👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: «روحانی؛ تنهاتر از همیشه؟»

👁‍🗨 نگاه تحليلگران: "روحانی؛ تنهاتر از همیشه؟"

👈 پویان فخرایی، تحلیلگر و فعال سیاسی، در یادداشتی که برای "راهبرد" نوشت؛ به ارزیابی موقعیت حسن روحانی پس از درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی پرداخت:

✍ وقتی به حال حسن روحانی بعد از شنیدن خبر مرگ هاشمی فکر می‌کنم، اولین تصویری که تداعی می‌شود توصیفی است که مسعود بهنود در کتابش از حال مرحوم مهندس بازرگان بعد از مواجهه با مرگ مرحوم طالقانی روایت می‌کند.

✍ بزرگمردی که در مقابل سنگینی هجمه‌های پیش رو و داغ از دست دادن رفیق چند ده ساله، تنهای تنها مانده و دولتش در زیر بار این تنهایی و هجمه‌ها حتی دو ماه دوام نمی‌آورد.

✍ حالا حسن روحانی، در بازی قدرت تنهاست.

✍ بعد از اتفاقات ۸۸ اعتدالیون (که جرقه‌ تولدشان در شکست ۸۴ زده شد) در بازی قدرت منزوی شده بودند. هاشمی ریاست خبرگان را به دشمن دیرینه‌‌اش، محمد یزدی، باخته بود و حتی دانشگاه آزاد با حضور سردار وحید به دولت احمدی‌نژاد منتقل شده بود.

✍ اما هاشمی از پای ننشست. در یک بازی خیره کننده و موج‌ساز، با اینکه از تایید صلاحیتش مطمئن نبود، خود را نامزد انتخابات کرد.

✍ ردصلاحیتش هم او را از پای نینداخت و با تمام قوایش امید پشت خود را پشت حسن روحانی جمع کرد.
https://telegram.me/politickaraj
✍ در دوره دولت هم تمام قد پشت او و دولتش ایستاد و حتی خبر کاندیداتوری قطعی حسن روحانی در انتخابات ۹۶ را اعلام کرد.

✍ حسن روحانی، مهمترین پشتوانه خود را در بازی قدرت از دست داده. مطمئنا او در بازی قدرت بسیار ضربه‌پذیر تر شده است.

✍ اما این همه بازی نیست. اگر در ۱۹ شهریور ۱۳۵۸ بازرگان تنها حامی قدرتمند خود را از دست داده بود، امروز روحانی پشتوانه مهم دیگری دارد. پشتوانه‌ای که اگر در حمایت از او فعال شود، کم از نقش هاشمی نخواهد داشت.

✍ مردم، مهمترین سرمایه حسن روحانی و دولتش هستند و انتخابات ۹۶ عرصه‌ای برای تجلی آن.

✍ اگر هاشمی در انتخابات ۹۲ با استفاده از کارت ردصلاحیت توانست بازی را برگرداند، امروز باید فقدان او همان بازی را بکند.

✍ باید تمام قد از دولت روحانی و انتخاب مجددش حمایت کرد تا نه تنها خلأ هاشمی پر شود، که دست او همچنان در بازی قدرت پر بماند.