چون هردوی اینها اهداف متعدد روسها را برآورده می‌کند

چون هردوی اینها اهداف متعدد روسها را برآورده می کند.
اما اگر تلقی درباره دلیل بهبود روابط مسکو با تهران فقط اقتصادی محدود شود یک منطق استراتژیک با همان درجه اهمیت و جاذبه مورد غفلت واقع شده است.
ممکن است ایالات متحده به ایران به عنوان کشوری نگاه کند که قدرت آن توان برهم زدن نظم و نظام منطقه را دارد. اما برای روسیه، ایران کشوری است که سعی در حفظ وضع موجود دارد و همکاری با این کشور به حفظ ثبات در خاورمیانه و افزایش نفوذ روسیه در این منطقه مؤثر است. در حقیقت هم راستا بودن اهداف استراتژیک است که موجب تقویت منافع اقتصادی این دو کشور شده است.
دولت بوش که بیشتر انرژی خود را وقف بازسازی روابطش با اروپا کرده است، در ایجاد پلی برای پر کردن شکاف بین خودش با روسیه موفق نبوده است. مسکو که درباره کوزوو و عراق نتوانسته است جلوی سیاست های ایالات متحده را بگیرد این بار با موضعش نشان می دهد که قصد دارد به اقتدار و نفوذ گذشته به عنوان یک بازیگر اصلی دست یافته است.
تهران هم به نوبه خود آموخته است که به استراتژی روسیه علاقه نشان دهد و با این کشور همکاری کند، روسیه با این ژست های تصنعی وانمود می کند که در حال تسکین ایالات متحده است؛ در حالی که در عمل در حال تقویت روابط خود با ایران است. ماه های آینده شاهد صحبت های فراوانی در باره التزام همکاری بین روسیه و ایالات متحده علیه پافشاری ایران در نقض خواست بین المللی در رابطه با برنامه هسته ای خواهیم بود.
اما واقعیت این است که چشم انداز استراتژیک تغییر کرده است. و این تغییر چندان به نفع تلاش آمریکا در قبال ایران نیست.
رای تکیه از اعضای ارشد شورای روابط خارجی در ایالات متحده است. نیکولاس گوسدف سردبیر نشنال اینترست است.
🔔 کانال علوم سیاسی🔔
⚊⚊⚊⚊⚊✿⋅✧⋅✿⚊⚊⚊⚊
@politickaraj @politickaraj
⚊⚊⚊⚊⚊✿⋅✧⋅✿⚊⚊⚊⚊