مؤسسه کارنگی

مؤسسه کارنگی

مؤسسه کارنگی در گزارش خود در خصوص وضعیت آینده سوریه به ابعاد مختلف جنگ در این کشور اشاره می کند.

به اعتقاد نویسنده این گزارش، دولت اسد برای حرکت به سمت رقه و جنگ گسترده با داعش هیچ دلیلی ندارد. این مسأله با توجه به دشواری پیش برد جنگ در مقابل داعش و کمبود منابع و احتمالاً اهمیت کم تر مناطق شرقی سوریه قابل پیش بینی است.

نکته مهم دیگر این که حرکت به سمت رقه و جنگ جدی با داعش بدون اطمینان از پاداش سیاسی و کسب امتیاز از طرف های دیگر مانند امریکا صورت نخواهد گرفت؛ اما احتمال حرکت نیروهای دولتی به سمت طبقه برای یافتن اعتبار ضد تروریستی یا ضد داعشی و کنترل مسیر رقه به حومه حلب وجود دارد؛ تحرکی که نیازمند حمایت هوایی روسیه نیز هست.

تمرکز بر الباب برای ممانعت از پیش روی نیروهای تحت حمایت دولت ترکیه نیز می تواند از جمله اقدام های نظامی احتمالی ارتش سوریه باشد.

با این حال به نظر می رسد اصلی ترین تلاش نظامی سوریه به کنترل مجدد بزرگراه های بین المللی بین حلب و حماء و لاذقیه در مناطق ساحلی معطوف شود که باعث مطرح شدن ادعای کنترل مؤثر بر مراکز جمعیتی اصلی کشور خواهد شد.

ضمن این که تضعیف پایگاه های معارضین در ادلب و تقسیم آن به مناطق مختلف در جهت تهدید بقای معارضه می تواند مورد توجه قرار گیرد.

در جبهه جنوبی سوریه، انفعال و بی تحرکی معارضین آشکار به نظر می رسد. به خصوص معارضه با توجه به کاهش کمک مالی عربستان به جای مواجهه با دولت به مقابله با گروه وابسته به داعش یعنی ارتش خالد بن ولید در حومه غربی درعا مبادرت کرده است.

از آن جا که جبهه جنوبی معارضین ضعیف و بی خطر شده است، تلاشهای مخالف بر حفظ معارضین مسلح به منظور داشتن نیرویی حائل در مقابل داعش و جبهه فتح الشام و هم چنین حفظ اهرم در گفتگو با دولت اسد و روسیه متمرکز خواهد شد؛ اما در مقابل، دولت بر کنترل سرزمین های تحت تسلط معارضین و خارج ساختن معارضین از این مناطق همانند الگوی حلب تأکید خواهد کرد و کنترل گذرگاه های مرزی با اردن را مدنظر قرار خواهد داد.

در مجموع معارضین روند نزولی را طی می کنند و اختلاف های سیاسی درون آن ها نیز گسترش یافته است؛ بنابراین هدایت شورش های نامتقارن یا پیوستن به گروه های تروریستی تکفیری از گزینه های عمده پیش روی آن ها خواهد بود.

┄┅ ┅┄ ┅✶🇮🇷✶┅ ┄┅┅ ┄
🇮🇷 @politickaraj 🇮🇷
┄┅ ┅┄ ┅✶🇮🇷✶┅┄ ┅┅ ┄