🔰 و؛ …♻️فکر کردن به توسعه ایده‌ای بود که پس از جنگ جهانی دوم بدلایلی از جمله رکود، تورم و فقر گسترده از سوی پژوهشگران اجتماعی در آ

🔰 #توسعه_گرایی و #عدم_توسعه_ایران؛


♻️فکر کردن به توسعه ایده ای بود که پس از جنگ جهانی دوم بدلایلی از جمله رکود، تورم و فقر گسترده از سوی پژوهشگران اجتماعی در آمریکا در قالب "نوسازی"شکل گرفت.
📍 اما چرا با وجود مکاتب توسعه ای ازین دست ما هنوز توسعه یافته نیستیم!؟ به طور تیتر وار می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛
1⃣مروجان این مکتب و نحله های آن در ایران، بدون در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور، خواستار برون رفت از وضعیت حال از راه سرتاپا غربی شدن بودند.
2⃣فساد گسترده آنهم بصورت شبکه خویشاوندی در لایه های مختلف دیوان سالاری کشور
3⃣ پیر بودن سیستم تصمیم گیری در سطح کلان کشور. این امر سبب محافظه کاری بیشتر تصمیم گیران، عدم خطر پذیری تصمیم گیران کشور شده است
4⃣ تحمیل هزینه های نجومی و بدون نتیجه بر کشور در جهت بدست آوردن نقش از دست رفته ژاندارم بودن منطقه
5⃣سازماندهی گروه های رادیکال مذهبی و ایدیولوگ در جهت برهم زدن نظم خاورمیانه در چارچوب "اثر انتشار"ایدیولوژی های مذهبی که سبب هدایت و هزینه کرد بخشی از سرمایه های کشور به این سمت شده است.
6⃣ ناهماهنگی میان گفتمان و عمل در میان تصمیم گیران به طوری که گفتمان اقتصادی آنها گفتمانی شبه سوسیالیستی است در حالی که عملا در حال پیاده کردن اصول لیبرالیسم اقتصادی در کشوراند.
7⃣ عدم جذب سرمایه گذاری های خارجی در کشور حداقل سالیانه ۶۰ میلیارد دلار، این در حالی است که طی دو سال گذشته، کشور شاهد خروج سالیانه حدود ۲۵ میلیارد دلار بوده است.
8⃣ ضعف سیستم های نظارتی بویژه دستگاه قضایی در رسیدگی و برخورد با پرونده های کلان اقتصادی از یک سو و محروم کردن کشور از نهادهای مدنی و رسانه های آزاد به عنوان ناظران حقیقی از سوی دیگر.
9⃣فراهم نکردن شرایط و تن ندادن به خواسته های رایج نخبگان علمی کشور و برچسب زدن انگ های مختلف (از جاسوس گرفته تا ...) که سبب خروج آنها از کشور شده است.
0⃣1⃣وضعیت دایره قدرت در ایران به شکل قیفی برعکس که سبب شده به راحتی کسی وارد حوزه قدرت نشود اما حتی افراد شاخص و تاثیرگذار هم از این دایره به راحتی بیرون انداخته می شوند (جذب حداقلی و دفع حداکثری)


➖➿➖➿➖➿➖
✔کـانـال عـلـوم سـیـاسـی
JOin @politickaraj