احمد نقیب‌زاده، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به آسیب‌شناسی کتاب‌های این رشته گفت: پخته‌خواری و سرقت از آثار خوب علوم سی

احمد نقیب‌زاده، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به آسیب‌شناسی کتاب‌های این رشته گفت: پخته‌خواری و سرقت از آثار خوب علوم سیاسی، پای افراد دغل‌باز و سارق را به این رشته باز کرد و اساسا رشته علوم سیاسی را بی‌حُرمت کرد.

دکتر احمد نقیب‌زاده، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: به نظرم کتابی که به عنوان شایسته تقدیر شناخته شد، (در آستانه تجدد در «شرح تنبیه الامه و تنزیه المله» تالیف داود فیرحی می‌توانست برگزیده باشد و این استحقاق را داشت. اما باید گفت سلیقه داوران مختلف است و سایر داوران با من هم نظر نبودند.

وی با انتقاد از ورود افراد کتابساز به رشته علوم سیاسی افزود: ما یک دوره در علوم سیاسی با ترجمه‌ها و تالیفات خوب درخشیدیم و بعد از آن افراد پخته خواری پیدا شدند که شروع به سرقت و دزدی از کتاب‌های دیگران کردند. حضور چنین افراد دغل‌باز و سارق دلزدگی بسیاری ایجاد کرد و اساسا رشته علوم سیاسی را بی‌حُرمت کرده است.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: ورود افراد بی‌تجربه و ناوارد به حوزه تالیف و ترجمه کتاب‌های علوم سیاسی باعث دلسردی استادان، مولفان و محققان باتجربه شد و نتیجه این دلسردی رکود آثار را به دنبال داشت.

نقیب‌زاده بیان کرد: کنار کشیدن محققان و پژوهشگران مجرب رشته علوم سیاسی باعث شد که مولفان جدید نیز نتوانند کتابی در حد و اندازه جایزه کتاب سال تالیف یا ترجمه کنند.

وی افزود: متاسفانه جریان مدرک‌گرایی در ایران باعث شد تا برخی افراد که پست‌های سیاسی داشتند، در رشته علوم سیاسی به تحصیل بپردازند و چون توانایی علمی تحصیل در این رشته را نداشتند از راه‌های غیرعلمی تلاش کردند تا بتوانند مدرک بگیرند.

این مولف و مترجم علوم سیاسی ادامه داد: بنابراین معتقدم صدمه‌ای به علوم سیاسی وارد شده که نتیجه آن کاسته شدن آثار خوب در این رشته است.
https://telegram.me/politickaraj